Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Já to zorganizoval,“ kál se bezzubý společník popotahujícího Ransdorfa

Peter Guzmický a Miloslav Ransdorf na tiskové konferenci
Peter Guzmický a Miloslav Ransdorf na tiskové konferenci  (Autor: Blesk)
Autor: zst - 
7. ledna 2016
11:10

Peter Guzmický, kterého si na tiskovou konferenci pozval český europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM), vzal vinu za tzv. švýcarskou kauzu na sebe. Do pražské kavárny Louvre ale dorazil bez zubů. Ransdorf zase zjevně nachlazený, protože často pokašlával a popotahoval.

„Kdo očekává nějaký skandál nebo konflikt, kdo očekává emoce, bude zklamán,“ uvedl Miloslav Ransdorf ostře sledovanou tiskovou konferenci, na kterou pozval údajného organizátora švýcarské kauzy Petera Guzmického.

My jsme se nedopustili jakékoliv kriminální akce, ničeho proti kodexu dobrého chování. Bylo by dobré, kdyby byly zveřejněny kamerové záznamy,“ pokračoval český europoslanec za KSČM. Část výpovědi si můžete pustit na videu:

Video Ransdorf: Neudělal jsem kriminální čin, ať ukážou záběry kamer. - Jan Jedlička, David Vaníček
Video se připravuje ...

„Všichni na základě informací, které měli, konali podle svých povinností. Délka mého zadržení byla dobrovolná, chtěl jsem prokázat svou nevinu. Neměl jsem důvod bránit nějaké vazbě,“ vysvětloval Guzmický a na adresu Ransdorfa poznamenal, že byla náhoda, že se na jednom místě sešel čestný rytíř (Guzmický) a čestný komunista (Ransdorf).

Video Sešel se čestný rytíř a čestný komunista, popsal aktér kauzu Švýcarsko. - Jan Jedlička, David Vaníček
Video se připravuje ...

Na cestu domů na závěr dostal i vitamínový balíček. Podívejte se:

Video Švýcarská basa? Luxus, dali mi i balíček na cestu, říká slovenský exstarosta. - Jan Jedlička, David Vaníček
Video se připravuje ...

„Kdyby to byly 500€ bankovky, tak bych tam musel mít avii, i kdyby to byly tisícifrankové bankovky, taky bych potřeboval nákladní vůz,“ poznamenal také Ransdorf ve snaze objasnit situaci.

Ransdorf se také ohradil proti informacím o své bývalé spolupracovnici Heleně Suché, která s některými médii komunikovala jako vedoucí Ransdorfovy poslanecké kanceláře. Tuto pozici už ale několik měsíců nezastávala. Europoslanec ji označil za nevinnou oběť celé kauzy.

„Huněk byl v době jednání po sebevraždě,“ tvrdí Ransdorf

Na počátku kauzy Miloslav Ransdorf tvrdil, že se Vladimír Huněk nemůže sám pohybovat. Fotograf Blesku ho ale následně zachytil na procházce po zahradě. Na dotaz pak na tiskové konferenci Ransdorf tvrdil, že byl podvodník krátce po pokusu o sebevraždu. „Přece nemocní lidé to nemají napsáno na čele,“ rozčílilo téma slovenského exstarostu Guzmického.

Aktéry kauzy nezarazily ani dvě desítky gramatických chyb v oficiálním úředním dokumentu, kterým se oháněli. Ransdorf následně novinářům vysvětlil, že to bylo schválně. „Víte, co to je kurvítko? To je součástka, která má zajistit, aby přístroj dlouho nevydržel. Ty gramatické chyby tam byly za stejným účelem,“ řekl.

Švýcarská kauza podle politiků zostudila Česko

Ransdorfa zadržovala švýcarská policie tři dny od 3. prosince 2015. Spolu se třemi Slováky se měl v tamní bance pokusit vybrat 9,5 miliardy. V bance se prý choval agresivně. Ani imunita ho neochránila před zatčením. Věc se týká dědictví odsouzeného podvodníka Vladimíra Huňka.

Ten v minulosti zpronevěřil majetek firmy, v níž pracoval, poté lákal peníze z mužů, kterým sliboval žoldnéřskou práci v Iráku, a nakonec ho chytili za úvěrové podvody.

ad-ga ( 8. ledna 2016 08:53 )

Vrcholem hnusu redaktora Blesku je posmívat se někomu, kdo je nachlazený nebo zrovna nemá zuby. Nevíte, jak jednou budete vypadat .

villi ( 7. ledna 2016 16:14 )

AŤ ŽIJE KSČM !!! KSČM JE PRAVDA !!! KDO NECHCE SLYŠET PRAVDU JE ZLOČINEC,ROZVRACEČ A VLASTIZRÁDCE !!!

eliska963852 ( 7. ledna 2016 15:34 )

Ti Švýcaři musí být úplně blbí, když jen tak zatkli čestného rytíře a čestného komunistu. Komouši jsou prostě pakáž.

auslak ( 7. ledna 2016 15:04 )

ti dva se hledali až se našli . . . . jasná dvojka

villi ( 7. ledna 2016 15:00 )

AŤ ŽIJE KSČM !!! KSČM JE PRAVDA !!! KDO NECHCE SLYŠET PRAVDU JE ZLOČINEC,ROZVRACEČ A VLASTIZRÁDCE !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa