Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ransdorfovy životní nesnáze: Sražení chodci, Husajn v domě a exekutoři

  • Autor: zst - 
    22. 1. 2016
    16:34

    Europoslanec a člen KSČM Miloslav Ransdorf náhle zemřel po převozu do pražského IKEMu. V bezvědomí ho měla najít jeho manželka, převoz do nemocnice mu však nejspíš už život zachránit nemohl. Čelena Evropského parlamentu potkaly během života různé patálie a problémy. Posledním byly miliardové nesnáze ve švýcarské bance, které musel vysvětlovat i v Europarlamentu. V minulosti se připletl k několika autonehodám, kvůli dluhům málem přišel o dům a byt a jeho obydlí v Bruselu mu zdemoloval bezdomovec Husajn.

  • 1.Ve stylu knížete. Ransdorf usnul v parlamentu

    V roce 2004 poprvé zvolený europoslanec za KSČM Ransdorf na sebe upozornil například v roce 2011, kdy ho kamery zachytily, jak podřimuje na jednání Evropského parlamentu. Měl smůlu, že kolega po jeho levici zrovna řečnil, takže ho zachytila kamera.

    „V parlamentu mi hlava spadla v době, kdy mi lékař předepsal jinou kombinaci léků. Ty mě bohužel hodně utlumovaly a otupovaly, proto je lékař vyměnil za jiné a vše je v pořádku,“ hájil se Ransdorf.

  • 2.Postrach chodců: Europoslanec trefil už tři

    Výčet nehod Miloslava Ransdorfa je rozmanitý. Často měl ale problémy s chodci, srazil už tři. V roce 2007 srazil 44letou ženu v pražských Dejvicích. Nehodu vyšetřovala policie, i když žena utrpěla jen lehčí zranění.

    O rok později o něco vážněji zranil 18letou dívku, kterou přehlédl na přechodu. Se zraněními hlavy ji do nemocnice odvezla záchranka. A naposledy loni zrcátkem zasáhl 28letého muže, který přecházel mimo přechod. „Měl jsem kolizi. To se nedá říct nehoda, protože nějaký člověk přecházel na místě, kde vůbec není přechod, a urval mi zrcátko u auta,“ řekl poté Blesku Ransdorf. Zda byl Ransdorf v posledním případu viníkem, není jasné.

     

    Fotografie z nehody v roce 2008. Miloslav Ransdorf tehdy přehlédl mladou ženu. Fotografie z nehody v roce 2008. Miloslav Ransdorf tehdy přehlédl mladou ženu. | Blesk / David Malík

  • 3.Exekutory zkrotil, dluh zřejmě splatil dluhem

    Tíživá situace Ransdorfa dohnala v důsledku volební kampaně. Zadlužil se a jeho majetek obstavili exekutoři. Hrozilo mu, že přijde o dům v hodnotě šesti milionů a byt v hodnotě 1,5 milionu korun. Nakonec ale vše urovnal a byt prodal vlastním přičiněním. Na část dluhu si ale zřejmě znovu půjčil.

     

    Ransdorfův dům, kvůli dluhům musel prodat nakonec jen byt. Ransdorfův dům, kvůli dluhům musel prodat nakonec jen byt. | Blesk / Daniel Černovský

  • 4.Nový spolubydlící Ransdorfa nepotěšil

    Na podzim 2013 se přihodily Ransdorfovi další nepříjemnosti. Když byl v Čechách, bruselský byt mu zpustošil bezdomovec Husajn. „Zanechal tam spousty odpadků, ohromný nepořádek, ukradl nějaké věci,“ řekl. „Totálně spálil varnou konvici, která tam asi hořela a on ji hasil ručníky. Musím říct, že ten člověk je normální dobytek,“ rozčiloval se. Přestože informoval policii, bezdomovec se do bytu několikrát vrátil.

     

    Europoslanci Ransdorfovi v jeho bruselském bytě zatápí bezdomovec. Europoslanci Ransdorfovi v jeho bruselském bytě zatápí bezdomovec. | Reprofoto TV Nova/ČTK

  • 5.Podvodníkovi už jednou naletěl

    Ransdorf už jednou zdánlivě důvěryhodným osobám naletěl, konkrétně svému spolužákovi na „kšeft“ s obrazy. Jiří Kotas od něj vylákal peníze na nákup obrazů, Ransdorf společně se svými známými mu vyplatil zálohu milion korun.

    „Kotase znám ze studií. Přišel ke mně a řekl mi, že objevil sbírku obrazů po nějakém německém šlechtici, která se ocitla v Čechách, a že je na prodej. Ukázal mi i nějaké fotografie. Říkal jsem si, že když za války zmizely desítky tisíc uměleckých děl, tak tady nějaká pravděpodobnost je,“ komentoval trable Ransdorf. Nikdo z nich nakonec neviděl ani peníze, ani obrazy. Ransdorf přišel o 100 000 korun.

     

    Miloslav Ransdorf věří, že dokumenty ze švýcarské banky jsou pravdivé. Jednal cizím jménem, provizi však prý slíbenou neměl. Miloslav Ransdorf věří, že dokumenty ze švýcarské banky jsou pravdivé. Jednal cizím jménem, provizi však prý slíbenou neměl. | Blesk - Zbyněk Pecák

  • 6.Obvinění ze zneužívání náhrad. Ransdorf prý ale pracoval

    Více než bezdomovec snad Ransdorfa rozčílil novinář nizozemské televize, který se ho při odchodu z europarlamentu začal vyptávat, proč se zapsal a hned zase odchází. Televize chtěla ukázat, jak poslanci zneužívají náhrady. V tomto případě znamenal podpis 300 eur (v roce 2013 tedy zhruba 7500 korun).


    Ransdorf novináře nejdříve slovně a pak i fyzicky napadl. „On tvrdil, že byl na zasedání, ale z toho, co jsme našli, se žádné takové zasedání nekonalo. Navíc podle dalšího poslance je Ransdorf známý tím, že tohle dělá,“ řekl pak v jednom z rozhovorů reportér Tom Staal. Ransdorf si ale trval na svém – nic špatného prý neudělal. „Ten den jsem cestoval devět hodin, abych stihl odpolední konferenci o perspektivách levice. Poté jsem pracoval v kanceláři. Až večer v půl sedmé jsem se šel zapsat na prezenční listinu,“ hájil se europoslanec.

     

    ČTĚTE VÍCE: Vše o Miloslavu Ransdorfovi

     

checkin ( 22. ledna 2016 18:51 )

Komunisty nemusím, ale patří k demokracii. Čest jeho památce, vážení diskutující.

karelhlavaty ( 22. ledna 2016 16:56 )

Lepší zpráva už letos těžko přijde....

hulimihoukolen ( 8. ledna 2016 09:28 )

Klasickej komouš - vydělá cca 30MKč za 10 let, ale dluží kam se podívá... neřekl bych že prachy nemá, jen je prostě chamtivej a neplatí dluhy. Protože varianta že je vážně tak blbej, že se s takhle nadstandartními příjmy zadluží, ta je ještě horší, vzhledem k tomu že má jakousi možnost o něčem rozhodovat.

lambrika ( 8. ledna 2016 08:12 )

Semelová by ho nechtěla ?

mirkazam ( 8. ledna 2016 06:57 )

A tento člověk reprezentuje Česko v Bruselu....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa