Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ransdorfův fantom ukázal TVÁŘ: To je muž, který napálil europoslance KSČM

Autor: Vera Renovica - 
29. prosince 2015
12:16

Muž, který napálil europoslance Miloslava Ransdorfa (62, KSČM), se po aféře skrýval. Blesk ale Vladimíra Huňka (46) exkluzivně zachytil. A je to drsňák s pózou vyhazovače, pořádným bicákem a cigaretou v koutku pusy.

Huněk se po týdnech schovávání ukázal v Libomyšli, kde bydlí s přítelkyní v pronajatém domku. Předvedl i své poznávací znamení: zdeformovanou a značně zkrácenou levou ruku. K té měl přijít jako dítě při autonehodě a působí mu prý značné zdravotní problémy.

Několikrát trestaný podvodník se ke kauze Ransdorfa, který se měl na jeho popud dostat k 9,5 miliardě korun ze švýcarského konta, dosud jednoznačně nevyjádřil. „Celé jsou to spekulace, někdo se mě snaží poškodit,“ řekl před dvěma týdny Blesku. Sliboval, že vše vysvětlí přes svého právníka. Nikdo však redakci nekontaktoval a Huněk přestal zvedat telefon.

Europoslanec, kterého léta trápí dluhy za zhruba 17 milionů korun, zatím odmítá připustit, že ve své zoufalé situaci naletěl. Dědictví po Huňkově tetě, které Švýcaři odmítají vydat i proto, že byl muž v minulosti trestán, podle Ransdorfa existuje.

„Můj právník mi doporučil komunikační disciplínu,“ odbyl včera Blesk. Dodal, že incident, kvůli němuž mu byla pozastavena činnost v jeho europarlamentní frakci, mu Vánoce nepokazil. „Naprosto ne. Byl jsem v rodinném kruhu,“ řekl stroze a položil telefon. Ačkoliv je tedy tvář jeho „fantoma“ Huňka zřetelnější než kdy předtím, v podivné kauze je pořád tak nějak mlhavo…

Huňkův příběh

  • Vypráví o sobě, že se narodil v Česku, ale vyrůstal ve Švýcarsku.
  • Za zpronevěry a podvody už byl dvakrát odsouzen k vězení.
  • Letos v listopadu na něho bylo podáno trestní oznámení proto, že si za příslib podílu na švýcarském dědictví půjčoval od lidí statisíce.
  • 3. prosince 2015 zatkli Švýcaři Ransdorfa ještě se třemi Slováky poté, co se v curyšské kantonální bance domáhali přístupu ke kontu, na kterém mělo být 9,5 miliardy korun. Všichni čtyři jsou nyní obviněni.
  • Ransdorf vysvětluje, že chtěl pomoci handicapovanému muži a využít peníze na charitu.

salto ( 30. prosince 2015 09:01 )

Tam už je plno

profisport ( 29. prosince 2015 16:47 )

Česko je K,U.N+D"A;H:A'R!

tgbg ( 29. prosince 2015 16:01 )

Tak mně jenom napadá, co kdyby se ten komunistický darebák a hňup Ransdorf nenechal napálit. To by shrábl 9 000 000 000 a co dál???? Vždyť by toho komunistického vola Švýcaři na pěkně dlouho zavřeli a ne jenom zadrželi.

frantaklika ( 29. prosince 2015 15:35 )

soudruzi, vy už si ve volbách s takovými kádry ani neškrtnete, nemáte špetku soudnosti

sores ( 29. prosince 2015 15:20 )

Lže jak může komouš vyl.hanej. Kři.vohubák zadlužený si vymyslel pohádku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa