Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž, který napálil europoslance Ransdorfa: Z lidí vylákal 3,6 miliardy

Autor: jko - 
8. srpna 2017
19:19

Báchorkou o svém pohádkovém dědictví vylákal z lidí půjčky za stovky milionů. Vladimír Huněk (47), muž, kvůli němuž skončil ve švýcarské vazbě europoslanec Miloslav Ransdorf (†62, KSČM), dluží přes 3,6 miliardy korun! V minulých dnech soud na Huňka vyhlásil konkurz.

Ze spisu vyplývá, že Huněk si od věřitelů půjčoval stovky milionů korun s tím, že má ve švýcarské bance obří dědictví po tetě. K uznání pohledávek vůči Huňkovi se přihlásila asi desítka lidí a firem, většině z nich soudkyně Alena Knapilová vyhověla.

Zarážející je výše jednotlivých směnek. Huněk si podle Seznamu.cz neváhal půjčit na jednu směnku i 30 milionů eur (810 milionů korun). Proto se do případu vložilo podle vlastního vyjádření brněnské krajské státní zastupitelství. Výše směnek totiž mohla podle žalobců budit pochybnosti o duševním zdraví dlužníka.

Huněk se odmítl s redaktorem Blesku bavit. Na textovou zprávu nereagoval. Vstřícnější nebyl ani soudem jmenovaný insolvenční správce Jan Kopřiva. Ten vzkázal, že na případu nebude ode dneška více spolupracovat. Proč, říct nechtěl.

Huněk se už dříve v dopisu soudu bránil, že vrácení peněz bylo limitováno uvolněním účtu ve Švýcarsku. Jestli má skutečně uložené peníze v zahraničí, zjišťují žalobci v Berouně. Tam také zjišťují, zda nedošlo k podvodu. Pokud ano, mohl by si Huněk odsedět až 10 let ve vězení.

Husákovy miliardy?

Tetou, po které měl Huněk zdědit miliardy, byla Helena Husáková-Huňková. Ta emigrovala do Švýcarska, kde žila se svým manželem Ladislavem, vzdáleným bratrancem bývalého prezidenta Gustáva Husáka (†78).

Seděl ve Švýcarsku

Na špek Vladimíru Huňkovi skočil i někdejší komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf. Toho zatkla švýcarská policie 3. prosince 2015 ještě se třemi Slováky, když se v curyšské kantonální bance domáhali přístupu ke kontu, na kterém mělo být 9,5 miliardy korun. Politika tehdy obvinili z falšování dokumentů a tři dny drželi v cele. Ransdorf se snažil celou kauzu vysvětlit jako pomoc handicapovanému (Huněk má kvůli autonehodě jednu ruku kratší), který má na účtu dědictví.

VIDEO: Ransdorf se přirovnal k Masarykovi! Narážel na případ Hilsnera.

Video  Ransdorf se přirovnal k Masarykovi. Oprášil Hilsnerův případ  - Jan Jedlička, David Vaníček
Video se připravuje ...

 

majlo007 ( 11. srpna 2017 19:33 )

3,6 miliardy? já ať to počítám jak to počítám, tak mi vychází, že už dluží skoro 10 miliard. je to frajer.

villon ( 8. srpna 2017 23:28 )

Tranďák byl taky kujón, jak dojil europarlament, potažmo eudaňového poplatníka o dyety 😂

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání