Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Aneta se sama třikrát bodla do srdce: Policie uzavřela podivný případ mrtvé dívky v Praze

Autor: dce - 
19. října 2015
13:52

Aneta R. zemřela již více než před rokem, v případu jejího úmrtí ale není o nic víc jasno než v březnu, kdy policie věc uzavřela jako sebevraždu. Aneta se pod vlivem drog měla ubodat k smrti. Jenže ve vyšetřování jsou značné mezery!

Aneta se vrátila domů z dovolené v Dominikánské republice a vyrazila s kamarády Kateřinou a Ahmadem do baru COCO v Praze. Popíjeli a povídali si, ale na večírku nechyběly ani drogy – Aneta i její přátelé si dali kokain. Když dorazili domů, dala si Kateřina s Ahmadem ještě druhou dávku, Aneta odmítla.

Pár šel spát do ložnice a totéž doporučil i Anetě. Kolem sedmé ráno se Ahmad šel do kuchyně napít vody a uviděl Anetu, jak drží nůž a bodá si ho do hrudi. Anetě se snažil v šílení zabránit a nůž jí vytrhl – dívka ho při tom pořezala na ruce. Kateřina nůž odnesla do ložnice, když šla pro telefon.

Zde je první zádrhel – podle spisu, jak tvrdí server aktualne.cz, ležel nůž v kuchyni na lince. Kateřina zavolala záchranku a Ahmed z balkonu zavolal na procházející policejní hlídku. Lékař už Anetě nedokázal pomoci. Bylo mu ovšem divné, že je kolem příliš málo krve – proto čekal, že její zranění nebudou vážná.

„Když jsem ji obracel, protože jsem měl podezření na zranění na zádech, cítil jsem, že je podlaha v kuchyni vlhká,“ uvedl lékař. Vytíral snad někdo pod umírající dívkou podlahu?

Podle lékaře to navíc vypadalo, jako kdyby měl být v bytě někdo další – vyjadřovala se tak údajně hysterická Kateřina. Partu domů do Letňan vezl taxikář, který by případnou otázku další osoby mohl osvětlit. Jenže toho policie nevyslechla!

Věc výslechů má i další mezery – Ahmada policisté vyslýchali až čtyři dny po Anetině smrti. Mladík se totiž zhroutil a skončil v Bohnicích, kde se už léčil dřív. Údajně bral léky na výbušnost a hyperaktivitu. A podle zpráv, které Kateřina posílala Anetě, jel tvrdě v kokainu. “Ahmad koksuje už jak sviň i sám přes den.“ Ve spise také chybí psychiatrický posudek na Ahmada, který by mohl mnohému pomoci.

V dalším vyšetřování si matka stěžovala, že s ní policie nekomunikuje. Nepozvali ji k identifikaci dcery a tři týdny jí tělo vůbec nechtěli ukázat. Nakonec požádala o repitvu. Soudní lékař zjistil, že v těle chybí srdce, nikdo ale nedokáže vysvětlit proč. Lékaři navíc z vlasů zjistili, že Aneta už půl roku brala kokain. To potvrzují výpovědi přátel, ale její matka to vylučuje s tím, že by na drogy neměla peníze.

Policie navíc neprovedla ani rekonstrukci případu v bytě, kde k celé věci došlo. Ahmed totiž byt narychlo prodal a policie do něj údajně už neměla přístup. Policie případ v březnu 2015 uzavřela s tím, že u dívky došlo k toxické psychóze a Aneta spáchala sebevraždu ubodáním. I zde jsou ale určitě mezery – v toxické psychóze by dle vyjádření lékařů pro aktualne.cz dívka nebyla schopná držet nůž proti sobě oběma rukama a velkou silou se bodat.

Matka si na případ najala soukromé vyšetřovatele a spolu s právníkem dává dohromady i několik stížností na práci policie. „Podali jsme stížnosti proti usnesení o uzavření případu, kterou nám hned zamítli, a podali jsme stížnost na GIBS kvůli postupu policie. A ještě budeme psát stížnost na státní zastupitelství, protože se řádně nepodívali na detektor lži, kde jsou podle oslovených odborníků lži, a my chceme, aby se tím začalo státní zastupitelství zabývat,“ prohlásil advokát matky Tomáš Výborčík.

tomikoomik ( 19. října 2015 21:30 )

Hujere ten zabil i andilky, no a mame ho!

tomikoomik ( 19. října 2015 21:28 )

Je zase v kosmetaku jerry.

jerry ( 19. října 2015 20:05 )

Co na to Slámová?

a-z- ( 19. října 2015 19:34 )

Ahmad je mírumilovnej uprchlík, ty jelito!

a-z- ( 19. října 2015 19:31 )

Třikrát se bodla do srdce, aby to posichrovala, tak ještě třikrát skočila z balkonu. A když doma viděla ten svinčík, tak setřela a pak v klidu a tichosti skonala.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání