Nově by se tak mohly stanice jmenovat Palmovka 1, Palmovka 2 a tak dále. „Základem je označení jednotlivých nástupišť nebo zastávek písmennými nebo číselnými indexy, jako je tomu například v Londýně,“ řekl deníku Metro Filip Drápal, mluvčí společnosti ROPID, která v metropoli organizuje dopravu.

Ten Blesk.cz poté potvrdil, že o přejmenování se už uvažuje. Dojít by k němu mělo během příštího roku. A změny názvů by se netýkaly jen Palmovky. Podobný problém mají například na Klamovce, Nákladovém nádraží Žižkov nebo Nových Butovicích.

Dodat ke stávajícím názvům zastávek čísla, případně písmena, je podle mluvčího Drápala lepší varianta než zastávkám vnutit zcela nové názvy. Lidé by si na ně jen těžko zvykali.

Reportáž o zastávkách najdete i v aktuálním díle zpravodajské show Selfie z Prahy. Dozvíte se také, kde se teď v Praze šlape, proč stojí na Václavském náměstí krmelec nebo že v luxusní Pařížské ulici mají outlet:

Video
Video se připravuje ...

Kam zmizely holky z Perlovky? Víme, kde se v Praze šlape! A outlet v luxusní Pařížské Matěj Smlsal, Matěj Šrám. Náhledové foto: Karel Šanda / Empresa Media / Profimedia