Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rostovský rozparovač Andrej Čikatilo: Snědli mu bratra a on pak vraždil a pojídal jiné

Autor: rix - 
15. října 2021
05:00

Pravděpodobně jde o jednoho z největších sériových vrahů v historii. Andrej Romanovič Čikatilo (†57) má na svědomí šestapadesát obětí. Zavražděné měl pojídat a dopouštět se na nich nekrofilie. S kanibalismem se Čikatilo setkal už v dětství. Při hladomoru na Ukrajině měli vesničané zabít a sníst jeho bratra Štěpána. Čikatilovi za jeho zločiny soud vyměřil trest smrti, popravili ho na Valentýna v roce 1994.

Andrej Romanovič Čikatilo se nenarodil do dobrých časů. Nechvalně proslulý vrah přišel na svět 16. října 1936, kdy jeho rodnou Ukrajinu sužuje válka. Už od dětství spatřoval věci, které by dětem měly být skryté. Ukrajina trpěla hladomorem a lidé v Čikatilově blízkosti museli jíst i krysy, aby neumřeli.

Otec malého Čikatila byl v armádě a matka Andreje vychovávala podle svého. Za sebemenší provinění ho mlátila. Když už se zdálo, že hůř být nemůže, přišel o život jeho starší bratr Štěpán. Čtyřletého chlapce údajně unesli sousedé z vesnice, zabili a snědli!

Čikatila v průběhu mládí potkaly problémy sexuálního charakteru. Trpěl impotencí a sebenenávistí. Se ženami se mu opakovaně nedařilo. Navzdory tomu se ale v roce 1963 oženil a přivedl na svět dvě děti.

Andrej se na škole dobře učil a už v té několikrát porušil zákony, když se pokusil znásilnit několik spolužaček. Ze školy byl proto vyhozen. Pracovat musel odejít do Rostova. Tam začalo jeho běsnění. Do opuštěného domu vylákal devítiletou Elenu, neúspěšně se ji pokusil znásilnit a nakonec ji ubodal. Za tuto vraždu později soud odsoudil jiného muže.

Problémy s erekcí měl Čikatilo nadále a doplatila na ně v roce 1981 prostitutka, kterou Čikatilo ubodal stejně jako malou Elenu. Jeho běsnění poté propuklo naplno. Oběti si sériový vrah vybíral náhodně. Když zjistil, že erekce dosáhne jen během vraždění, zábrany ztratil kompletně. To už po Čikatilovi pátraly stovky policistů, kteří ale nacházeli jen další a další oběti šíleného vraha. A ještě ke všemu na nich objevili známky kanibalismu.

Na vyšetřovatele rostl tlak, aby pachatele dopadli, a tak přibývalo křivých obvinění. Do vazby postupně putují různé pochybné existence, ale ani jednu se nepodaří usvědčit. Do toho se mezitím venku kupí další vraždy. Čikatilo se dokonce na chvíli dostal do vězení, pro nedostatek důkazů byl ale stejně jako mnozí další propuštěn. Ani krátký pobyt za mřížemi jeho běsnění nezastavil. 

Čas se ale Čikatilovi i tak pomalu krátil. Po spáchání jedné ze svých vražd potkal cestou zpět v lese policistu. Ten ho legitimoval a poté, co mu vrah řekl, že byl jen na houbách, ho propustil. Duchapřítomný policista ale zpozorněl, uvědomil si, že byl Čikatilo podivně ušpiněn. Když pak našel v lese mrtvolu, bylo jasno. Vraha později ve městě strážci zákona zadrželi.

Následoval legendární soudní proces, při kterém se vrah choval jako smyslu zbavený. Křičel, zmítal se, ukazoval genitálie nebo tvrdil, že je těhotný a kojí. Následně se přiznal k nekrofilii a kanibalismu. Odsouzen byl k 56 trestům smrti. Jedna vražda - jeden trest smrti. Na Valentýna roku 1994 ho popravili střelou do hlavy. 

 

 

ANOrozkradanidotaci ( 16. října 2021 09:14 )

Stalin trestal odbojnou Ukrajinu vyhladověním. Nechal odvézt všechno obili á zásoby a lidé umírali na ulicích hlady. Na kanibalizmus je nepřeberně důkazů (fotografie atd). Když tam vtrhnul Hitler, tak jej vítali jako osvoboditele. Ovšem jen do té doby, než tam esesáci rozjeli svůj oblíbený teror.

kradudoroztrhanitela ( 15. října 2021 07:47 )

To byl správný soudruh.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání