Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mámě odložili kvůli covidu léčbu rakoviny: Teď jí zbývá jen pár měsíců života!

Autor: pma - 
19. února 2022
17:22

Pandemie koronaviru ovlivnila veškeré aspekty života a silně zasáhla i zdravotnictví. Mnoha nemocným byla odkládána vyšetření či operace. Jednou z takových pacientek byla i Angličanka Elaina Serghiová, které trpí rakovinou tlustého střeva. Její léčba se odkládala a rakovina se rozšířila dál do těla. Elaina doufá, že se podaří vybrat ve veřejné sbírce dostatek peněz na soukromou léčbu, aby mohla být co nejdéle se svými dvěma dětmi, Leem (6) a Christinou (3).

V roce 2020 matce dvou dětí Elaině Serghiové z Manchesteru lékaři diagnostikovali rakovinu tlustého střeva. Poté, co se nepříjemnou zprávu dozvěděla, chtěla rychle jednat a s nemocí se co nejdříve popasovat. Jenže kvůli pandemii koronaviru musela čekat dlouhé dva měsíce na kolonoskopii a odkládána jí byla i následná operace k odstranění nádoru. Jenže ani po tom maminka Lea (6) a Christiny (3) neměla vyhráno.

Chci tu být kvůli dětem

Byla příliš nemocná na to, aby po operaci začala okamžitě s chemoterapií, a koncem minulého roku se dozvěděla, že nemoc, která začala v jejím tlustém střevě, se rozšířila do plic a žaludku. „Chci tu být tak dlouho, jak jen budu moci. Je srdcervoucí, že musím ve svém věku psát dojemná psaníčka svým dětem, které si přečtou až po mé smrti,“ líčí pro britský The Mirror maminka.

I když se děti snaží připravovat na to, že jednou kvůli nemoci odejde, naděje se nevzdává. „Teď se mi rakovina rozšířila i dál. A já jen doufám, že mi nové léky pomohou a budu mít o něco déle času stráveného s rodinou, to je vše, co mohu žádat,“ dodává zničeně žena.

Potřebuje 3 miliony

Jenže léčba rakoviny v takovém rozsahu je poměrně finančně náročná. Matčina sestřenice Ana se rozhodla založit veřejnou sbírku, ve které by chtěla vybrat necelé tři miliony korun, aby se mohla Elaina podrobit speciální soukromé léčbě, která by mohla její život alespoň prodloužit.

„Leo a Christina mají obětavou, milující a starostlivou maminku. Potřebují s ní strávit co nejvíce času. Potřebují svou maminku ve svém životě co nejdéle. Musí tu pro ně být, starat se o ně a učit je zvládat silné bitvy, které je v budoucnu čekají,“ popsala Ana.

Alva ( 20. února 2022 18:38 )

Mi zanedbali léčbu i bez koronaviru, co s tím, nic bohužel je pozdě a co si na doktorech vezmu, nic, operace se zdařila, pacient zemřel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa