Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Oblíbená lékařka Martina přišla při požáru o dům: Kolegové na ni vyhlásili veřejnou sbírku

Autor: rc - 
16. února 2022
05:32

Lékařka Martina L., která zasvětila život pomoci druhým, zničehonic přišla se svou rodinou o všechno. V jejich domě ve Velkých Albrechticích vypukl požár. S plameny bojovalo pět hasičských jednotek, ale marně. Rodina oblíbené lékařky přišla o střechu nad hlavou. Její kolegové, přátelé, ale i pacienti se rozhodli milované lékařce pomoci a vyhlásili na ni veřejnou sbírku.

Krátce před půl pátou ráno vypukl 19. ledna rozsáhlý požár rodinného domu ve Velkých Albrechticích na Novojičínsku. Na místo vyjelo několik jednotek hasičů. „Už po příjezdu prvních jednotek na místo události byla požárem zasažena celá střecha domu o půdorysu přibližně 20 x 30 metrů, bez zranění a bezpečně ho opustili čtyři lidé,“ uvedli hasiči v prohlášení s tím, že došlo k propadu celé střechy.

Komplikace při zásahu

„Zásah komplikoval silný mráz, ztěžoval jak plnění cisteren u hydrantů, tak pohyb na požářišti. S tepelným komfortem zasahujících hasičů pomohl teplý čaj z místní mateřské školy,“ dodali hasiči. Škoda se vyšplhala na pět milionů korun a rodina přišla o domov.

Podpora pro oblíbenou lékařku

V domě bydlela s rodinou oblíbená lékařka Martina L., která už od roku 2003 pracuje na Gynekologicko-porodnickém oddělení nemocnice v Ostravě-Vítkovicích. Kamarádi a kolegové se jí proto rozhodli pomoci a vyhlásili na ni veřejnou sbírku, kterou pořádá Nadace Agel. „Rozhodli jsme se uspořádat tuto dobrovolnou sbírku, a podpořit tak paní Martinu a její rodinu,“ stojí v úvodu sbírky. Ta se dočkala masivní odezvy, a dokonce i pacienti Martiny se rozhodli jí pomoci. „Martinka rodila našeho Jiříčka, byla mi oporou v těžkých chvílích a moc pomohla. Posíláme penízky. Mnoho sil a víru,“ napsala ke sbírce Marcela.

Další pomoc

Sbírku vyhlásila i obec Velké Albrechtice, která své obyvatelce chce pomoci. „Obec Velké Albrechtice založila zvláštní účet na pomoc rodině L., postižené požárem jejich rodinného domu,“ napsala obec a dodala, že lidé mohou zasílat dobrovolné částky až do 30. června.

Video  Dům ve Velkých Albrechticích shořel. Škoda se vyšplhala na 5 milionů Kč.  - HZS Moravskoslezského kraje
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi