Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mladá rodina přišla při požáru farmy o všechno: Před ohněm zachránili osmdesát zvířat

Autor: rc - 
4. února 2022
20:46

Na vybudování farmy pracovali manželé dlouhé roky. Během pár okamžiků přišli o všechno. Nikoleta Zacharová byla doma se svými dětmi, které spaly. V noci vypukl požár. Maminka popadla děti a utíkala pryč. Pak se vydala zachránit zvířata. Rodina ale přišla o všechny své věci a střechu nad hlavou.

Čtyřčlenná rodina si vybudovala domov na farmě na Čarovném dvoře u obce Ladce. Postavit farmu Nikoletě Zacharové a jejímu manželovi Jozefovi trvalo dlouhých deset let. Dlouhá léta života jim během pár okamžiků sebral oheň. Požár vypukl ve chvíli, kdy byla Nikoleta se dvěma dětmi doma sama. Manžel byl pryč, když se začal mobilním domem šířit dým.

Záchrana zvířat

„Hodila jsem na děti bundy a vynesla jsem je ven, strašně rychle se to rozšířilo,“ uvedla Nikoleta pro slovenskou televizi JOJ s tím, že jakmile věděla, že jsou děti v bezpečí, běžela zachránit zvířata. Ačkoliv riskovala i svůj život, vběhla do hořícího domu, aby zachránila fenu a pět štěňat. „Když jsem šla pro to poslední štěně, tak mi vlasy ohořely,“ dodala Nikoleta s tím, že zvířata z maštale zachránil Jozef.

Deset let života

Před strašlivou smrtí zachránili osmdesát zvířat. „Shořelo nám tam deset let života,“ uvedla Nikoleta s tím, že přišli o sedla, krmiva pro zvířata, peníze, elektroniku, papíry od psů, pasy od koní a hlavně o střechu nad hlavou. Azyl jim nabídl bratranec, ale rodina by ráda našla domov jak pro sebe, tak pro zvířata, kde by mohla pokračovat ve své práci. Pomoci se jim snaží blízcí i sousedé, kteří založili transparentní účet.

VIDEO: Víte, jak se chovat při požáru ve vašem dome či bytě?

new era ( 5. února 2022 16:45 )

Na jednu stranu obdivuji i ten zivotni styl i to, jak pani riskovala 👍
Na druhou stranu, jestli Ti lide nemaji pojistku, tak to je neuveritelna nezodpovednost. Obzvlast, kdyz maji tolik zvirat a deti 🤦

kralovna-vsech-mori ( 4. února 2022 22:51 )

Máš pravu, když ***m bez šprcky tak taky niš

Zobrazit celou diskusi