Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ivě s dcerami z Vizovic vzal požár před Vánoci domov: Město na ně vyhlásilo veřejnou sbírku!

Autor: rc - 
17. prosince 2021
18:21

Několik jednotek hasičů vyjíždělo 9. prosince k požáru rodinného domu ve Vizovicích. Zásah požárníků komplikoval špatně dostupný terén a sníh. Rozsáhlý požár poničil rodinný dům a tak Iva a její dcerky přišly před Vánoci o střechu nad hlavou. V těžké situaci se jim rozhodlo pomoci město, které na ně vyhlásilo veřejnou sbírku.

Do Vánoc zbývá pár dnů a rodina Ivy z Vizovic se potýká s tíživou situací. Krátce po půlnoci 9. prosince několik jednotek hasičů vyjíždělo k požáru hospodářské budovy, kde vypukl požár. „Devatenáct minut po půlnoci byl vyhlášen poplach pro hasiče Vizovic a blízkého okolí, neboť na ulici Dubovsko ve Vizovicích byl hlášený požár kotelny u rodinného domu. Ihned k požáru vyjeli hasiči ze stanice Zlín a dobrovolné jednotky z Vizovic a Zádveřic. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se jedná o požár hospodářské budovy, která se nachází v těsné blízkosti domu a hoří i společná střecha obou objektů,“ uvedli tehdy hasiči na facebooku s tím, že požár byl natolik rozsáhlý, že byly na místo povolány další jednotky hasičů.

Zásah komplikoval sníh

Nicméně kvůli těžce přístupnému terénu, sněhu a namrzlé silnici se zásah hasičů zkomplikoval. „Požárem byla značně zasažena střecha a hospodářská budova. K hašení hasiči použili vodu z nedalekého potoka. Postupně střechu sundávali a prolévali vodou. Podařilo se tak uchránit část podkroví a přízemí rodinného domu. Požár však zničil střechu, celou hospodářskou část a dřevník,“ popsali komplikovaný zásah hasiči. Škoda se vyšplhala k třem milionům korun. Naštěstí při požáru nebyl nikdo zraněn, nicméně rodina přišla o střechu nad hlavou. Útočiště našla u svých blízkých.

Veřejná sbírka

Město se rozhodlo, že rodině v tak těžké situaci, která se ještě stala před nejkrásnějšími svátky v roce, pomůže, a vyhlásilo pro ně veřejnou sbírku. „Iva je moc hodná paní, která je sama se dvěma dcerami, kvůli tomu má k práci další dvě brigády, aby vše finančně zvládla. Vždy ochotná, usměvavá, s ničím nemá problém, ale nemá to v životě lehké a teď ji bohužel postihla tato strašná tragédie,“ napsala v příspěvku Kozí farma Vizovice s odkazy na veřejnou sbírku.

O veřejné sbírce na svých oficiálních stránkách informovalo rovněž město, které založilo transparentní účet. „Město Vizovice koná veřejnou sbírku na pomoc rodině postižené prosincovým požárem domu na Dubovsku. Požárem byla značně zasažena střecha, pokoje v prvním patře a hospodářská budova,“ píše v úvodu sbírky s tím, že sbírka je časově omezená do 30. 6. 2022.

„Zastupitelstvo města Vizovice schválilo na svém pondělním zasedání 13. 12. 2021 příspěvek města na transparentní účet ve výši 100. tisíc Kč a nadto přímý finanční dar rodině postižené požárem ve výši 300 tisíc Kč,“ dodávají zastupitelé města v prohlášení.

VIDEO: Víte, jak se zachovat při požáru ve vašem bytě nebo domě

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi