Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Inferno ve výškové budově: V plamenech našlo smrt kvůli žháři téměř 30 lidí!

Autor: ČTK - 
17. prosince 2021
06:26

Při požáru výškové budovy v japonské Ósace v pátek nejspíše zahynulo 27 lidí a jeden člověk utrpěl zranění. Informovala o tom veřejnoprávní televize NHK s odvoláním na hasiče. Policie událost vyšetřuje jako žhářství, uvedla místní média.

Stanice NHK uvedla, že 27 lidem byla „diagnostikována zástava srdce a dýchání“. Jde o termín, který se v Japonsku používá pro označení úmrtí předtím, než ho oficiálně potvrdí lékař. Podle stanice MBS byla smrt potvrzena zatím u tří lidí.

Požár vypukl v pátek ráno ve čtvrtém patře obchodní budovy poblíž nádraží v bezmála třímilionové Ósace. Asi po 30 minutách byly plameny uhašeny. V budově se podle agentury Reuters nacházela psychiatrická klinika.

Lidé z ostatních podlaží byly evakuováni. Podle deníku Jomiuri Šimbun přinesl postarší muž do budovy tašku, z níž vytékala hořlavá kapalina, která s posléze vzňala.

Při žhářském útoku ve studiu animovaného filmu v japonském městě Kjóto zahynulo v roce 2019 více než 30 lidí a desítky byly zraněny. V roce 2008 zemřelo při obdobném útoku na videopůjčovnu v Ósace 16 lidí, pachatel byl odsouzen k trestu smrti.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání