Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Zemřel starosta Hečko (†54) z ČSSD. Hospitalizovali ho s těžkým covidem

Aktualizováno -
24. března 2021
15:35
Autor: ČTK, vei - 
24. března 2021
12:35

V noci na středu zemřel starosta Meziměstí na Náchodsku, krajský zastupitel a bývalý krajský radní Pavel Hečko (ČSSD). Bylo mu 54 let. V únoru byl hospitalizován s těžkým průběhem covidu-19. O úmrtí informoval Královéhradecký kraj. Na svého stranického kolegu zavzpomínal také poslanec a starosat Náchoda Jan Birke (ČSS), který bojoval s covidem nedávno v královéhradecké fakultní nemocnici. 

Hečko přes dvě desetiletí působil v samosprávě Meziměstí na Broumovsku, kde od roku 2003 pracoval jako místostarosta a od roku 2018 jako starosta. V letech 2016 až 2020 byl členem Rady Královéhradeckého kraje, kde měl v gesci regionální rozvoj, cestovní ruch, evropské granty a dotace.

„Jménem rady Královéhradeckého kraje chci vyjádřit soustrast rodině a blízkým Pavla Hečka. Pro mě osobně odchod Pavla znamená ztrátu člověka, který bude obrovsky chybět nejen ve veřejném životě, ale především všem, kteří ho znali,“ uvedl v prohlášení hejtman Martin Červíček (ODS).

S covidem bojoval také starosta Náchoda

Červíček označil Pavla Hečka za velmi pracovitého člověka, který žil regionem a významnou měrou se podílel na rozvoji Královéhradeckého kraje. „Vždy prosazoval zájmy místních samospráv a jejich představitelů, kterým dobře rozuměl i díky tomu, že sám působil jako starosta,“ uvedl hejtman.

V krajském zastupitelstvu by měl po Hečkovi podle výsledků voleb zasednout Martin Hanousek ze strany Zelených, která v loňských krajských volbách kandidovala s ČSSD. V krajském zastupitelstvu je ČSSD v opozici.

Hečko nebyl jediným politikem z Královéhradeckého kraje, kterého covid významně zasáhl. S těžkým průběhem covidu byl letos v nemocnici také poslanec za sociální demokraty, krajský zastupitel a starosta Náchoda Jan Birke (ČSSD). Z nemocnice byl už propuštěn a vrátil se ke své práci.

Video  Starosta Birke otevřeně o svém dramatickém boji s covidem. Šlo mu o život  - Jakub Veinlich, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Právě Birke v rozhovoru zmiňoval také hospitalizaci svého kamaráda Hečka s těžkým průběhem covidu v nemocnici. „Je mi z toho smutno,“ reagoval nyní pro Blesk Zprávy vyléčený starosta Náchoda, který byl ve středu opět ve Sněmovně. 

„Byli jsme nejen blízcí přátelé a kamarádi. Znali jsem se léta. Byli jsme spolustraníci, jediní dva starostové v Královéhradeckém kraji za ČSSD. Byl to úžasný kluk s velkým srdcem, který nehledal politiku. Chtěl se vždy domluvit a pomoct především lidem. Lidé ho měli proto také rádi, vyhrál několikatery volby za sebou. Je ho strašná škoda,“ zavzpomínal na regionálního politika Birka. 

Pavel Hečko byl v nemocnici od 10. února. Zemřel v noci na středu. 

pravdaovode ( 25. března 2021 09:26 )

Toto se nepíše snadno. Zemřel Chlap, který bránil vodu, lidi a obce a …

Když jsem se to dozvěděl, tak jsem chodil po zahradě a řval, kle a brečel a toto mám chuť dělat i teď, když píšu tento článek.
Předpokládám, že netušíte, že i díky p. Hečkovi se podařilo ubránit Vak NÁCHOD před vytunelováním ubránit.

Vodu a lidi bránil i v roce 2021, což nikdo kromě mě a lidí kolem Nadačního fondu PRAVDA O VODĚ neví:
• Při rozhovorech s ním jsme se shodli, že pro prodej vody žádné Trautenberklie ani překupník nepotřebujeme.
• Pomáhal mi tvořit 1. a 2. díl vzdělávací publikace PRAVDA O VODĚ pro zákonodárce, v rámci projednávání petice VODA JE ŽIVOT v Senátu ČR.
• Stal se jedním ze zástupců cca 34.000 občanů, kteří petici podepsali a požadují vrátit do správy a prodeje vody zájmy lidí.

Více zde - http­s://pr­avda­ovode­.cz/no­vinky/­pavel-hecko/

deratizater ( 24. března 2021 17:06 )

starosta a neuměl si sám pro sebe sehnat Isoprinosine nebo Ivermektin?

verka1 ( 24. března 2021 16:13 )

Hledal pomoc v nemocnici 😁 komediant

Uživatel_5492328 ( 24. března 2021 16:12 )

Upřímnou soustrast

jochen84 ( 24. března 2021 14:24 )

Pan prezident Václav Klaus má v otázce Covidu naprostou pravdu!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa