Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Hamáček sází na koalici ANO a ODS. Komické, vmetl mu Jurečka a zmínil boj ČSSD o přežití

Autor: ČTK, amik, trm - 
5. září 2021
12:13

Předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček čeká po volbách koalici složenou z hnutí ANO a ODS. Řekl to v diskusním pořadu Partie na CNN Prima News s tím, že si klidně vsadí na to, že volební koalice Spolu a PirSTAN se po volbách rozpadnou. „V zákulisí už je to hotová věc,“ tvrdí vicepremiér, přestože zástupci koalice Spolu jakoukoli vládu s Andrejem Babišem (ANO) opakovaně odmítli už předem. Podle šéfa lidovců Mariana Jurečky koalice sice bude mít rozdělené poslanecké kluby ve Sněmovně, vyjednávat o případném podílu na vládě ale bude jednotně.

„Koketérie ANO s ODS je úplně evidentní,“ uvedl Hamáček. „To sbližování, ta povolební spolupráce jde tímto směrem. Vsadil bych si na to,“ uvedl předseda ČSSD. Svědčí o tom podle Hamáčka schůzky i výroky politiků obou stran. Podle něj se kandidující koalice po volbách rozpadnou. „Už teď se ví, že se rozpadnou do jednotlivých poslaneckých klubů a budou vyjednávat v rámci politických stran,“ tvrdí vicepremiér.

Jurečka uvedl, že by se s Hamáčkem vsadil. „Já to musím kategoricky. odmítnout.“ reagoval Jurečka s tím, že další strany na rozdíl od ČSSD před čtyřmi lety účast ve vládě Andreje Babiše odmítly. „Vy jste to přijali a to, že teď varujte před vládou s ANO, je komické. I Andrej Babiš si z vás dělá srandu. My buďto půjdeme společně do vlády bez ANO, bez Babiše, nebo půjdeme do opozice,“ řekl šéf lidovců. Podotkl, že ČSSD se po osmi letech vládnutí s ANO potýká s poklesem voličské přízně a není jisté, zda se do Sněmovny vůbec dostane.

Lídři koalice Spolu odmítají povolební spolupráci s ANO dlouhodobě. „Já dostávám v každém rozhovoru otázku, jestli bychom šli s Andrejem Babišem do vlády. To je mimo jiné jediné téma sociální demokracie. Odpovídáme stejně, jak jsme odpovídali v minulosti – nešli. My jsme lidem po minulých volbách ukázali, že co jsme slíbili, jsme také dodrželi a to uděláme i teď. Hnutí ANO bez Andreje Babiše je nepředstavitelné,“ odmítl spekulace o vládě s ANO už minulý týden v Otázkách Václava Moravce Petr Fiala. „To není názor Petra Fialy, to je názor naprosto většinový v ODS,“ dodal.

Video  Topolánek: Babiš je pouhý údržbář! Odposlechy „jezevce z Hradu“? Zaslouží si být sledován  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

 

 

 

 

 

 

LuCo ( 7. září 2021 16:22 )

Hamáček na rozdíl od Jurečky apoň chlap! Jde do voleb sám a nemusí se spojovat jako Jurečka s kdekým do tlupy aby se nebál! Ratlíci v tlupě a husy v hejnu se cítí silnější....

ingmarie ( 6. září 2021 14:12 )

Hamáčkovi už nic jiného nezbývá než takové bláboly

luder ( 6. září 2021 06:55 )

Piráti co teď hlásají naši skvělou budoucnost jejich zásluhou
včetně té Fialovy slátaniny chtějí vrátit vše před rok 2017, ještě než se stal pan Babiš premiérem a ty peníze co lidé od něj dostali včetně důchodů jim sebrat.
Také preferují , aby se ti mladí starali o rodiče či prarodiče! To chtějí docílit-uzákonit! Ještě by mohli uzákonit do každé rodiny migranty; ani by se u nich našinec tomu až tak nedivil při těch jejich fantasmagoriích!

sarina ( 6. září 2021 06:48 )

Je nový průzkum za září z ČT, ale ty které si ČT najala NEUMÍ POČÍTAT a "trošku" moc to přehnali až o 30% nebo zavádějí novinky? a SPOLU jsou na prvním místě, ale jen SPOLU jsou první, každá strana sama by byla někde na chvostě jak se rozdělí, kdo bude mít víc a kdo méně? Babišovo ANO samo má 30% a kdyby se spojil měl by 50 i víc.

luder ( 6. září 2021 00:25 )

Legendární hokejista Jiří Holík!
Řeknu vám, koho rozhodně nepůjdu volit. Nebudu volit už z principu ty koalice dvou (PirSTAN), nebo dokonce tří (SPOLU) stran, protože mi to připadá jako projev zbabělosti. Když zkrátka toho Babiše nemůžu porazit sám, tak si rychle přizvu další a půjdeme na něj třeba tři. To je unfair, stejně jako když jdou v hokeji tři hráči na jednoho a chtějí se s ním prát a dát mu hrdinně na hubu. Po volbách ať se klidně spojují, jak chtějí, to prosím, ale tohle se mi nelíbí. Oni tomu říkají vznešeně politický tah, ale já pro to mám opravdu jenom ten jediný výraz – zbabělost.
Rozumím tomu správně, že pro vás má větší cenu hnutí ANO a Andrej Babiš…
To určitě ano, i když neříkám, jestli ho budu volit, ale ve srovnání s těmi koalicemi mu rozhodně dávám přednost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa