Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Moderátorka Witowská zdeptala Babiše, syny má se dvěma muži

Autor: ixs - 
25. ledna 2018
13:30

Prezidentskou debatu na České televizi (ČT) bude ve čtvrtek 25. ledna 2018 moderovat Světlana Witowská. Půvabná moderátorka, která v minulosti působila i na Primě či ČTK, nahradila matadora politických diskusí Václava Moravce. Původní profesí právnička se k novinařině dostala v podstatě náhodou.

„Ještě na studiích jsem chtěla pomoct sestře mého tehdejšího přítele. Ona byla soudkyně a ministr spravedlnosti Novák ji tehdy odvolal. Přišlo mi to hrozně nespravedlivé. Shodou okolností v té době v Mladé frontě hledali elévku na soudnictví. Tak jsem si řekla, že se to třeba povede a já napíšu o té soudkyni. Do novin mě vzali, ale článek o ní jsem nikdy nenapsala…,“ zavzpomínala na své začátky Witowská už dříve pro Blesk.

Manželství, odchod na Primu a „grilování“ Babiše

Po krátkém angažmá v ČTK v roce 1996 nastoupila do ČT. Během působení ve veřejnoprávní televizi se Witowská seznámila se sportovním komentátorem Robertem Zárubou, za kterého se v roce 1999 provdala. O rok později se jim narodil syn Viktor. Manželství dvojici vydrželo osm let.

V roce 2005 Witowská kývla na nabídku televize Prima, kde moderovala hlavní zpravodajskou relaci. Do ČT se vrátila v roce 2010 a v současné době moderuje pořad Interview ČT24. Witowská zaujala v květnu 2017, kdy ve své relaci „grilovala“ tehdejšího vicepremiéra a ministra financí Andreje Babiše.

Jak Witowská vystřídala Moravce

Jak se Witowská dostala k moderování prezidentské debaty s Milošem Zemanem a Jiřím Drahošem? První logickou volbou byl na post moderátora předvolebního duelu Václav Moravec. Ten však odmítl nabídku s tím, že se nechce stát hromosvodem, po němž se bude zejména ze strany prezidenta Zemana snášet kritika na veřejnoprávní televizi. Podle kuloárních informací Blesku ale byla debata bez Moravce podmínkou Hradu, aby se vůbec uskutečnila.

Světlana Witowská vystudovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy. Od roku 2010 je podruhé vdaná za vysoce postaveného úředníka České spořitelny Petra Witowského. O svatbě veřejnosti řekla přímo z obrazovky TV Prima, mají spolu syna Filipa.

VIDEO: Witowská už grilovala Babiše. A takhle v televizi začínala

Video  Witowská už grilovala Babiše. A takhle v televizi začínala  - Zdroj: Newsroom ČT 24, Česká televize
Video se připravuje ...

10 faktů ze života Světlany Witowské najdete zde

Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

Výsledky 2. kola prezidentských voleb 2018 najdete zde

Aktuální průzkum volebních preferencí najdete zde

Jak získat voličský průkaz pro 2. kolo najdete zde

Vše o okrskových volebních komisích čtěte zde

Více o prezidentské debatě na ČT čtěte zde

Vše o pravomocích prezidenta čtěte zde

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
Video se připravuje ...
Další videa