Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Drahoš oznámil televizi pro druhý duel se Zemanem. Prezident už ladí taktiku

Autor: ČTK, kal - 
19. ledna 2018
07:35

Prezidentští kandidáti Jiří Drahoš a Miloš Zeman se v předvolebních debatách utkají v České televizi a na Primě. Potvrzení účasti v televizi Prima Drahoš oznámil na svém Twitteru, naopak vyloučil, že by se objevil na Nově. V ČT bude debatu místo Václava Moravce moderovat Světlana Witowská, na Primě Karel Voříšek, Nova odvysílá jen rozhovor se Zemanem. Oba kandidáti se na předvolební diskusní střet před volbami chystají, Zeman si připravuje taktiku a studuje materiály.

Drahoš se Zemanem se neshodou na počtu duelů. Zeman přislíbil účast čtyřem televizím, změnil tak svůj původní záměr debat se vůbec neúčastnit a přehodnotil i stanovisko, že více než dva duely by byly nudné. Drahoš trvá na dvou debatách. Už dříve potvrdil, že přijal nabídku veřejnoprávní České televize.

„Druhým médiem bude televize Prima, a to 23. ledna,“ dodal ve čtvrtek, i když původně nechával volbu na Zemanovi. V Plzni potvrdil, že se nezúčastní nedělní debaty v TV Nova, bude v Brně a Ostravě. Setkání Drahoše s veřejností sledovalo v Plzni asi 500 lidí, zhruba stejný počet zájemců se do sálu nevešel.

Komerční televize Prima pořad odvysílá pod názvem Česko hledá prezidenta v úterý od 20:15 v přímém přenosu ze scény pražského Hudebního divadla Karlín, sdělil za televizi Adam Halmoši. Poznamenal, že každý z kandidátů bude mít v hledišti k dispozici pro své příznivce 400 míst.

Video  Jsem stále plný sil, řekl Zeman. A přijal výzvu od Drahoše.  - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Česká televize bude pořad vysílat ve čtvrtek 25. ledna ve 20 hodin ze studia z Kavčích hor přímým přenosem na ČT1 i ČT24. Moderátorkou podle mluvčí televize Karolíny Blinkové bude Witowská. Nabídku moderovat debatu tradičně dostal Václav Moravec, účast ale odmítl.

„Generálního ředitele ČT jsem už v neděli informoval, že debatu moderovat nebudu,“ uvedl už dříve. Podle médií mu vadilo údajně třeba to, že se jeho jméno neobjevilo v dopise, kterým televize zvala oba kandidáty do debaty. Navíc by se prý mohl stát jakýmsi hromosvodem, po němž se bude zejména ze strany prezidenta Zemana snášet kritika na ČT.

Video  Drahoš: V souboji se Zemanem čekám útoky. „Bude to ještě horší…“  - Zuzana Štíchová, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

„Světlana je zkušená moderátorka, která dlouhodobě odvádí výborné výkony v rozhovorech s vrcholnými politiky,“ uvedl o Witowské na Twitteru České televize ředitel zpravodajství a sportu ČT Zdeněk Šámal. Witowská pracuje v médiích od 90. let, kromě České televize působila také třeba v televizi Prima nebo v ČTK. S politiky nyní dělá rozhovory v pořadu Interview ČT24.

Video  Witowská už grilovala Babiše. A takhle v televizi začínala.  - Zdroj: Newsroom ČT 24, Česká televize
Video se připravuje ...

Nova sdělila, že Zeman debatu v jejich televizi přijal, na odpověď Drahoše televize čeká. „Pokud se Jiří Drahoš rozhodne debaty nezúčastnit, TV Nova odvysílá hodinový rozhovor s prezidentem Milošem Zemanem, který bude moderovat Rey Koranteng,“ uvedla mluvčí Novy Jana Ondrejechová. Předvolební pořad chystá na pondělí také TV Barrandov, ale i zřejmě i tady bude Zeman sám.

Oba prezidentští kandidáti se na střet v duelech pečlivě chystají. Drahoš řekl, že čeká, že v debatách přijdou i podpásové údery. Zeman si podle svého mluvčího Jiřího Ovčáčka v Lánech „pečlivě studuje podkladové materiály“, které mu k duelům připravili spolupracovníci. „A především a hlavně promýšlí taktiku pro debaty s Jiřím Drahošem,“ dodal mluvčí.

Drahoš se připravuje se svým týmem. „Nebojím se jeho rétoriky. Kdy kdo slyšel naposledy Miloše Zemana debatovat. Poslední debata byla s Karlem Schwarzenbergem, podle mého,“ řekl Drahoš v Plzni. K diskusím se současným prezidentem bude mít nastudované ekonomické a další analýzy. Drahošův přípravný tým tvoří tři lidé. To stačí, uvedl. Příprava bude rozdělena po půldnech, jichž bude několik. „Těším se na to, člověk nikdy není dost chytrý,“ dodal.

Video  Drahoš se střetne ve volbách se Zemanem. K čemu vyzval svého soupeře?  - Zuzana Štíchová, Aleš Bruclík
Video se připravuje ...

Drahoš uvedl, že Zeman v minulosti bezpočtukrát řekl, že něco bude takhle a vzápětí slovo porušil. „Čili nemluvil pravdu, tak toho samozřejmě využiji, tu analýzu mám a budu ji připraven použít,“ řekl. Jako příklad uvedl, že v roce 2013 říkal, že chce euro a že v roce 2017 nejpozději ho Česká republika bude mít. „To není negativní kampaň, to je konstatování,“ uvedl. Domnívá se také, že má k lidem „daleko blíž“ než Zeman.

Druhé kolo Volby prezidenta 2018 - Vše, co potřebujete vědět >>>

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
dobry-clovek ( 20. ledna 2018 11:37 )

Když vidím kdo podporuje pedofila Drahoše, jaký ksindl, Marek Benda, baba Němcová, Kalousek a ostatní povaleči a zloději, Bakala, Tykač a jiní, tak už se těším jak půjde lístek do koše. Zkrátka pražáci byli vždycky žumpa v roce 1948 tleskali Gottwaldovi, v r.1969 zdravili na Letné Husáka a v r.1989 zase hulákali Gusto máš tu husto.A byl tam zradce a chcípak -ožrala Havel. Viděli jste na volební mapě, ve všech krajích (kromě Prahy), koho si přejí nejvíc občané v ČR! Nenávistná kampaň "Pražáků" ale pokračuje. Už zase nám Praha vnucuje svého kandidáta. je nutné s tím už něco dělat a také se ozvat……. a nezapomínat! 3.července 1942- 200 tisíc pražáků hajlovalo na Václaváku. Projev tamtéž- ministr Emanuel Moravec: „Do nových zítřků,který je českému národu jedině zaručen věrností říši,můžeme vstupovat plni důvěry.,Zítřek je náš,zítřek patří nové Evropě.“ „Zítřek“ byl naprosto rozflákaná Evropa. Ale ovšem, že na tom bohatli ty hyeny zpoza oceánu,Marshallův plán ,vyzbrojování atd. Neříká dnes to samé- „Nová Evropa“- Merklová,Schulz,Juncker nebo pedofil Drahoš??

Volby2018 ( 20. ledna 2018 08:19 )

Zatímco Drahoš ladí odpovědi na otázky s týmem poradců... https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Drahosovi-se-nechtelo-ani-na-Primu-Vyzad al- si-dopredu-otazky-Zjistili-jsme-k-tomu-vice-520775

luder ( 20. ledna 2018 01:04 )

Na žumpě ČT dostane i odpovědi a sluchátko nápovědy., M3 Podpantoflák drahouš má děsnej strach z kontaktu s lidma - stačí se podívat na jeho "řeč těla" a ta jeho gesta neupřímnosti a podrazáctví jsou v každý příručce... A s tím jeho kavárenským fraucimórem je to sekta, která ho využívá jen jako umazanou ikonu, za kterou se schovává ta nejpodlejší zaprodaná špína v tomto státě

jdi-se-bodnout ( 19. ledna 2018 19:15 )

ProZeman = pavel215_klafunda = janebulim = pravicove-smegma Kolik máš ještě nicků, ty ubohý zemanoide? Je vidět, že voliči Zemana jsou jen lidský odpad. Dobrá zpráva: celá tahle zemanoidní stoka je tvořena jedním individuem

5vceskyhnastole ( 19. ledna 2018 19:12 )

Je to taky buzna?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa