Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ovčáček: „Zeman přijal nabídku čtyř televizí.“ Drahoš chce dva duely

Autor: ČTK, kal, simao - 
15. ledna 2018
20:00

Prezident Miloš Zeman změnil strategii - a v sobotu připustil, že předvolební debaty přestane na rozdíl od dosavadního průběhu kampaně odmítat. Po sečtení většiny hlasů Zeman o víkendu řekl, že by mohl jít do více než jedné diskuse, avšak tři už by podle něj diváky nudily. Nakonec však chce jít do čtyř debat, uvedl dnes jeho mluvčí Jiří Ovčáček - v České televizi, na Nově, Primě i Barrandově. Jiří Drahoš je nadále pro dvě.

„Zítra (v úterý) oznámím podrobnosti týkající se účasti pana prezidenta v TV duelech. Kampaň má být o názorech! A přesně tak budeme postupovat,“ uvedl na Twitteru Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Nevydržel to. A nakonec nenechal čekat na verdikt tak dlouho. Více jasna vnesl Ovčáček do spekulací o tom, kde by se debaty mohly uskutečnit, již v pondělí večer. „Pan prezident přijal nabídku těchto televizních stanic účastnit se duelů s Jiřím Drahošem: NOVA, BARRANDOV, PRIMA a ČT,“ vzkázal totiž na Twitter. A tím neskončil

Drahoš navrhuje debaty dvě. Jednu v ČT

Ještě v prosinci mluvčí Zemanovu účast v debatách mezi oběma koly voleb vylučoval. Českému rozhlasu řekl, že prezident v březnu 2017 oznámil, že do debat nepůjde před prvním, ani druhým kolem. Zeman se však po vítězství v prvním kole rozhodl hozenou rukavici přijmou. Jiří Drahoš ho totiž veřejně k debatování vyzýval.

Zemanův protikandidát Drahoš o víkendu uvedl, že pokud budou debaty obou uchazečů o funkci prezidenta dvě a každý z kandidátů bude volit, kde se uskuteční jedna z nich, vybere si Českou televizi. Tu naopak Zeman dlouhodobě kritizuje a navrhuje ji připravit i o koncesionářské poplatky.

„Již jsem navrhl jako jedno z míst debaty Českou televizi. Je to médium veřejné služby, které patří všem občanům ČR a jeho nestrannost je kontrolovaná nezávislou institucí. Ve druhém případě je na rozhodnutí mého protikandidáta, které z médii bude preferovat,“ potvrdil v pondělí večer Drahoš ČTK.

Ovčáček: Nekastujeme televize a jejich diváky

„Nekastujeme televizní stanice a jejich diváky, chceme férový přístup. Pan prezident proto řekl ano ČT, Nově, Primě i Barrandovu,“ pokračoval ve svém vysvětlování v pondělí večer Ovčáček, který právě na Barrandově v pořadu Jaromíra Soukupa označil Jiřího Drahoše za „fíkus“ a právě tuto rostlinu si s sebou do studia dokonce i přinesl. Drahoš později narážky na fíkus odmítl. 

„Pokud má Jiří Drahoš skutečně odvahu, čtyři debaty neodmítne,“ vzkázal Ovčáček prezidentskému kandidátovi.

Video  Drahoš: V souboji se Zemanem čekám útoky. „Bude to ještě horší...“  - Zuzana Štíchová, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Druhé kolo voleb se bude konat 26. a 27. ledna. Zeman a Drahoš by se před ním v debatě mohli přímo střetnout poprvé. Kvůli Zemanovu postoji dosud diskutovalo jen osm ostatních kandidátů, kteří ho vyzvali v prvním kole. Zeman svou neúčast v diskusích zdůvodňoval tím, že voliči jeho názory a postoje znají z pěti let ve funkci.

Prezidentské volby 2018 - výsledky, debaty kandidátů a aktuální zpravodajství zde >>>

Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

Výsledky 2. kola prezidentských voleb 2018 najdete zde

Jak získat voličský průkaz pro 2. kolo najdete zde

Vše o okrskových volebních komisích čtěte zde

Průzkumy volebních preferencí najdete zde

Vše o pravomocích prezidenta čtěte zde

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
la.ma ( 16. ledna 2018 15:49 )

Drahouš je zase reproduktor podstrkovaných myšlenek od Halíka, to se nedivím, že se pobožným íqáčům lííbíí

Volby2018 ( 16. ledna 2018 13:38 )

Drahošovo politické smýšlení. Jen aby bylo všem jasno: http://www.euportal.cz/Articles/18472-jiri-drahos-z-politiku-se-mi-vzdy-nejlepe-jednalo-s-mi roslavem-kalouskem-vse-co-slibil-to-dodrzel.aspx

levicove-smegma ( 16. ledna 2018 12:40 )

Ovčáček mlží, nezapře se v něm to, že je bývalý redaktor komunistických novin. Jde o 4 televize, nikoliv o 4 duely. Tedy vysílací práva a pod.

kajineknahrad ( 16. ledna 2018 12:36 )

Zeman souhlasil se dvěma duely, že tři už by bylo moc. Teď kváká o čtyřech. Lže nebo si nevidí do huby? A už našli ten Peroutkův článek s názvem "Hitler je gentleman"?

pochcanycarmin ( 16. ledna 2018 12:33 )

My, levicoví zmrrdi, zloději, křiváci všeho druhu a podobní (jako Zemanův miláček Kajínek) volíme soudruha Zemana, protože nad námi, lidským odpadem, drží svou ochrannou ruku. Přidej se k nám!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa