Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zeman se pohádal o hradní kandidatuře. Řekne lidem, že je King Kong?

Autor: simao, všm - 
10. října 2016
05:00

Prezident Miloš Zeman prý mluví - a dokonce se hádá - sám se sebou. Hádat se bude až do března příštího roku, kdy chce oznámit, zda bude znovu kandidovat, nebo ne. Řekl to v pořadu Blesk.cz S prezidentem v Lánech. Že při tom na něj v politice čas od času létají třeba vajíčka, to chápe jako její součást. Kromě kandidatury byla řeč i o Miroslavu Sládkovi (SPR-RSČ) či Tomášovi Vandasovi (DSSS), kteří tvrdí, že prezident „vykrádá“ jejich protiuprchlickou rétoriku.

„Návštěvy krajů realizuji vlastně od začátku svého funkčního období a letos v září jsem začal čtvrté kolečko. Představa, že už 3 a půl roku dělám permanentní volební kampaň, je poněkud mylná,“ uvedl Zeman v pořadu S prezidentem v Lánech na otázku, jak vnímá výtky, že si za peníze daňových poplatníků dělá kampaň před dalšími volbami. Pravidelně totiž pořádá „tour“ po všech krajích napříč Českem.

King Kong v Lánech

Když popisoval, jak by to vypadalo, kdyby kampaň opravdu vedl, rozvášnil se. Připomněl dokonce filmovou klasiku z roku 1933. „Víte, jak se dělá volební kampaň? To si stoupnete na náměstí a budete říkat: Jsem nejlepší, jsem King Kong, nikdo na mě nemá, všichni moji protivníci trpí četnými vadami fyzickými i mentálními,“ řekl Zeman s úsměvem.

Sám prý na desítkách až stovkách náměstí, která v českých obcích a městech navštívil, neřekl jediné slovo, kdy by chválil sám sebe. Snaží se podle svých slov působit důvěryhodně, mluvit jasně, srozumitelně a nekličkovat. „Kandidát bez důvěry může být sebebohatší, může mít sebevíce billboardů a stejně mu to nepomůže,“ poznamenal.

Jistým indikátorem důvěry je však pro něj prý i to, kolik lidí při jeho návštěvě kraje přijde na setkání s občany. Rýpl si do ČT, že ta uvádí jen stovky, zatímco v některých případech jde i o tisíce.

V politice Zeman zažil mnohé, i létání vajíček. „Když jsem šel do politiky, musel jsem si zvyknout, že má svá pravidla. Vajíčka házeli na Jiřího Paroubka, vajíčka házeli na Václava Havla, vajíčka házejí i na mě,“ popsal. Nedělá si z toho však údajně těžkou hlavu. „Ano, je to součást, kus života těžkého,“ glosoval Zeman.

Podívejte se na pasáž pořadu s Prezidentem v Lánech o možné kandidatuře Miloše Zemana:

Video  Prezident Zeman o kandidatuře  - redakce BleskTV
Video se připravuje ...

„Hádám se sám se sebou“

Svou kandidaturu se chystá oznámit až příští rok na jaře. Podle informací Blesku je ale ovšem takřka rozhodnut. Baví se s svými spolupracovníky o kandidatuře?

Nad touhle otázkou se Zeman poněkud „kroutil“. „Já se samozřejmě na Hradě bavím o jejich názorech na prezidentskou kandidaturu,“ říkal prezident. „Někdy se o tom dokonce bavím i sám ze sebou, protože každý člověk je složen z více bytostí, které se mezi sebou hádají. Kam jet na dovolenou, co nakoupit nebo s kým se oženit,“ říkal Zeman.

I v něm jsou dvě bytosti. „Tyto bytosti se budou hádat až do začátku března,“ dodal Zeman k termínu, kdy se chystá oznámit, zda do boje o Hrad půjde, či nikoli.

Sládka nesleduje, Vandase kritizuje

Pokud by se přeci jen rozhodl jít do další volby, mohl by se jako soupeře dočkat i Miroslava Sládka. Když padl v Lánech dotaz na to, jak Zeman vidí Sládkova slova o tom, že ho prezident v kritice uprchlíků kopíruje, řekl Zeman: „Já ani nevěděl, že pan Sládek chce také kandidovat na prezidenta… Já vůbec nesleduji výroky pana Sládka, nezlobte se, já dokonce ale nevím, že nějaké dnešní výroky má.“

Řeč se stočila i k dalšímu extremistovi, který o Zemanovi tvrdí to samé. Před Tomášem Vandasem, šéfem DSSS, Zeman před volbami otevřeně varoval. „Mě samozřejmě těší, když se k mým názorům hlásí i další lidé, ale to není jádro sporu a pan Vandas to velmi dobře ví,“ upozornil Zeman.

Vandasovcům zazlívá Mariána Kotlebu. „Pan Kotleba je šéfem strany, která adoruje válečného zločince a masového vraha Josefa Tisa. Člověka, který poslal do plynu 60 tisíc slovenských Židů,“ upozornil Zeman.

Podstata jeho kritiky tak tkví v tom, že se Vandas hlásí pro změnu ke Kotlebovi. „Kvůli tomu, že se spojuje se slovenskými neonacisty, je nebezpečím pro Českou republiku,“ míní Zeman. „Samozřejmě, že kdyby mě citoval masový vrah, tak bych asi nebyl rád. Ale i pan Vandas se může postupně rozvinout ve slušného člověka,“ dodal prezident.

Podívejte se na celý záznam osmého dílu pořadu S prezidentem v Lánech:

Video  S prezidentem v Lánech: O volebním debaklu ČSSD, Havlovi i uprchlících na pustém ostrově  - David Vaníček
Video se připravuje ...

Vše o prezidentských volbách 2018 čtěte zde

Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

Všechny kandidáty na prezidenta 2018 najdete zde

Výsledky prezidentských voleb 2018 budou zde

Průzkumy volebních preferencí najdete zde

Jak volit s voličským průkazem čtěte zde

Doporučujeme
aaobcanka ( 10. října 2016 15:00 )

Pražská psychiatrická nemocnice Bohnice volá! A to i s údajným lhářem v čele, ředitelem, panem Hollým, který nechává (údajně) umírat Alzheimery pod koňskými dávkami sedativ, aby netušili, že umírají v bolestech = hlady, záměrně vyzáblí na třeba 30 kg, neboť je sestry nekrmí ??????????? Aby PNB (údajně) měla fluktuaci, jelikož za každého Alzheimera (údajně) nenápadně tamní socky (sociální pracovnice) vytáhnou z příbuzných Alzheimera tzv. dobrovolný sponzorský dar ???? Aby pak jejich Alzheimera utýrali v PNB (údajně) i neléčenými infekčními nemocemi (kašlem, chřipkou, angínou, zánětem spojivek i svrabem), nepřebalováním demencí postižených pacientů, ponecháním je dlouhé hodiny ve výkalech, aby močovou kyselinou rozežraná kůže přispěla k jejich úmrtí ??? Aby si (údajně) sestry odnášely hermeticky balené jídlo Alzheimerů domů ???? PS : Tzv. tupí kriminalisté z Prahy 8, vidíte ty otazníky na konci vět, abyste nás zase nestíhali za tázací věty ?! Ptáme se na všechno, jelikož nemáme čas a chuť se přít s vyučenými policejními tzv. kretény z kriminálky. Omlouváme se všem, vč. kriminalistů. Chytří pochopí a tzv. zakomplexovaní debilové začnou udávat (jako nedemencí postižený ředitel PNB, p. Hollý ???) a jiní tzv. imbecilové stíhat nevinné občanky, že, hovádka Boží ??????????????????? A vy, paní budoucí st. zástupkyně, jež dostanete tento zkopírovaný text od tzv. udavače, p. Hollého, a jeho poskoků a rádoby kriminalistů, vyučených tzv. trotlů z Prahy 8, naučte se, jako technici, správně číst text s vašimi přisluhovačskými vyučenými kriminalisty s IQ pod 70 a pak, laskavě, navrhujte obžalobu. Politicko-mediálně-policejně-justiční mafie má celý národ už plné zuby ! Brzy půjdete všichni od válu, zabereme vám vytunelovaný majetek a nastolíme opět pořádek.

flec ( 10. října 2016 14:54 )

Voliči TOP a ČSSD nezůstali doma. 1) Voliči TOP se vrátili ke své osvědčené mateřské tunelářské "firmě" ODS. 2) Voliči ČSSD přešli k ANO. Vivat ANO !

reknirmareno ( 10. října 2016 14:15 )

Tohle mi pise partizanka?

reknirmareno ( 10. října 2016 13:01 )

Tenhle clanek o vlozkach byl nejhodnotnejsi za posledni rok co jsem zde nasel. Doufam,ze bude erisielka pokracovat a dozvime se neco napríklad o kondomech. Tedy o olackach.

reknirmareno ( 10. října 2016 12:44 )

Honza je ten nejvetsi myslitel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa