Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Místo „referátu“ pro Jakunina odjet na pohřeb? Nezdvořilost, míní Zeman

Autor: bud, simao, všm, dv - 
9. října 2016
13:30

Miloš Zeman nedávno vystoupil na konferenci Putinova přítele Vladimira Jakunina na řeckém Rhodosu. Tím znovu vybudil kritiky, kteří mu vytýkají přílišnou orientaci na východ. K tomuto tématu mu i několik politiků položilo otázku skrz pořad Blesku S prezidentem v Lánech. „Nejsem výrazně východně orientovaný,“ odmítl názory Zeman.

Miloš Zeman se netají tím, že jeho favoritem v amerických prezidentských volbách je Donald Trump. „Co se týká Trumpa, pouze jsem odpověděl na dotaz, koho bych volil jako americký občan. Nepovažuji to za vměšování,“ pronesl Zeman v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech.

Exministr Alexandr Vondra upozornil skrz vzkaz, že „v tom dnešním komplikovaném světě je nutné komunikovat na všechny strany“. „V Moskvě, v Číně jsme vás vídávali často. Co ta Amerika?“ ptal se Zemana na to, že Václav Klaus dvakrát hostil Baracka Obamu, Václav Havel měl velmi úzké vztahy s Billem Clintonem, Bushem starším i Bushem mladším. „Tak kdy vás konečně uvidíme v Bílém domě?“ tázal se dál Vondra. 

V Bílém domě už jsem byl, a to jako premiér vlády České republiky, setkal jsem se s Bushem mladším. V Americe jsem byl nedávno také na pozvání AIPAC, což je americký židovský kongres, samozřejmě mi udělalo radost, když mi vestoje tleskalo 16 tisíc členů této organizace,“ reagoval Zeman na Vondru.

Do Zemana si na sociální síti rýpl i šéf ODS Petr Fiala. Zeman se totiž kvůli konferenci na Rhodosu omluvil ze státního pohřbu zesnulého izraelského exprezidenta Šimona Perese. „Pan prezident se rád označuje za přítele Izraele, proto mě jeho přístup překvapil. Nemám ovšem ambici mu řídit program, ale očekával bych, že se pohřbu Šimona Perese zúčastní,“ napsal Fiala. 

„Na té konferenci jsem měl hlavní referát, kdybych byl řadový účastník, tak se omluvím a pojedu na pohřeb Perese. Když jste hlavní řečník, tak je to urážka organizátorů konference,“ vysvětloval Zeman.

Podívejte se na celý záznam osmého dílu pořadu S prezidentem v Lánech:

Video  S Prezidentem v Lánech VIII. - záznam z 9. 10. 2016  - David Vaníček
Video se připravuje ...

 

e.44 ( 9. října 2016 18:20 )

villi, jsi ještě blbější vyzkratovanec než se původně zdálo.

e.44 ( 9. října 2016 16:46 )

villi, debile, poplakání vypadá jinak, tohle je totální pohrdání, ty Zemanova řitní pleno.

elektrokutilkutil ( 9. října 2016 14:48 )

e.44 ( 9. října 2016 14:00 )

Dočetla jsem pouze k první Zemanově lži „Nejsem výrazně východně orientovaný,“, dál nemělo cenu číst.

avina ( 9. října 2016 13:18 )

Saša neví, že Havlovi nepřijeli na pohřeb z Izraele- nikdo?!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa