Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Patrik Nacher jako adept na pražského primátora? O podobě kandidátky bude jednat sněm ANO

Autor: ČTK - 
17. května 2022
14:36

Kandidátem na primátora Prahy by mohl být za ANO poslanec a městský zastupitel Patrik Nacher. O podobě kandidátky bude v úterý jednat sněm pražského ANO, sdělili předseda městských zastupitelů ANO Ondřej Prokop a sám Nacher. Poslanec a zastupitel měl být lídrem již před čtyřmi roky, tehdy jej nakonec vystřídal podnikatel Petr Stuchlík, který ale po několika měsících mandát zastupitele složil. ANO v předchozím volebním období vládlo spolu s ČSSD, nyní je na magistrátu spolu s ODS v opozici.

„Moc si vážím podpory kolegů. Včera (v pondělí) se konalo pražské předsednictvo ANO. I přes jednomyslnou podporu předsedů oblastí na pozici lídra jsem je požádal o dvoufázový postup, nejprve schválit kandidátku od druhého do 65. místa a zvlášť lídra. Důvody jsem podrobně vysvětlil,“ uvedl Nacher.

Podle poslance a zastupitele by měl mít lídr měl mít podporu členské základny. Zkrátí se tak čas pro případné změny, míní Nacher. „Otvírá se prostor pro zájemce o pozici lídra, abychom se utkali ve férové a transparentní soutěži. S tímto jsem z jednání odešel. Jestli tento mnou navržený postup projde je nyní na pražském sněmu,“ sdělil Nacher.

Komunální volby v roce 2018 v Praze vyhrála ODS se ziskem necelých 18 procent hlasů, má 14 mandátů. Na druhém místě skončili Piráti, kteří mají 13 zastupitelů, stejný počet jako další Praha Sobě a Spojené síly pro Prahu. Do zastupitelstva se dostalo ještě ANO s 12 zastupiteli.

pomnenka ( 17. května 2022 15:00 )

Po dlouhe dobe normalni clovek, drzim pesti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa