„Státní zástupce Okresního státního zastupitelství v Břeclavi u Městského soudu v Brně obžalobu na soudce Krajského soudu v Brně, který byl v roce 2021 obviněn z trestných činů sexuálního nátlaku ve stadiu pokusu, ohrožování výchovy dítěte, zneužití pravomoci úřední osoby a výroby a jiného nakládání s dětskou pornografií,“ potvrdil mluvčí státního zastupitelství v Brně Hynek Olma.

Navštěvoval nezletilou

Soudce se podle vyšetřovatelů předloni v létě dostal k nezletilé dívce prostřednictvím svého povolání. Následně si s ní začal dopisovat přes sociální sítě a dívku také opakovaně navštěvoval, a to i přes upozornění lidí z jejího okolí, že to není vhodné. 

Od poloviny loňského roku je postaven mimo službu. Na podzim podala kvůli případu tehdejší ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) na soudce kárnou žalobu.

Nutil ji k sexu?

Soudce se posléze údajně pokusil dívku donutit k sexu, což se ale nestalo. Obžalovaný vinu popírá a tvrdí, že se nikdy žádného sexuálního nátlaku nedopustil. „Nevím, co za tím je. Nic takového jsem neudělal. Na nikoho jsem nikdy sexuální nátlak nedělal. Co nashromáždila policie, se nezakládá na pravdě,“ uvedl dříve obžalovaný soudce. Termín soudního přelíčení není zatím stanoven, hrozí mu až pět let.

Stejný soudce čelí ještě jiné kárné žalobě. Podal ji předseda Nejvyššího soudu Petr Angyalossy kvůli tomu, že soudce řádně neplnil oznamovací povinnost podle zákona o střetu zájmů.

VIDEO: Krajský soud v Brně rozhoduje o trestech za nejhorší spáchané zločiny na území Jihomoravského kraje.

Video
Video se připravuje ...

Lukáš Flodr (36) musí definitivně na 12,5 roku do vězení. Hynek Zdeněk, blesk.cz