Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Rokycany přibraly do koalice nově ANO: Opozici při hlasování převálcují, Kočí chce zůstat

Václav Kočí chce nadále pokračovat jako starosta Rokycan.
Václav Kočí chce nadále pokračovat jako starosta Rokycan.  (Autor: profimedia.cz a archiv)
Autor: ČTK, rum - 
12. října 2018
14:25

V Rokycanech se na vzniku koalice dohodlo vítězné volební uskupení Nezávislí současného starosty Václava Kočího, Rokycanští patrioti a ODS. Nováčkem pak bude ANO.

Kočí byl v minulosti zvolen za sdružení Pro naše Rokycany, s ním se ale letos rozešel a založil Nezávislé, kteří volby vyhráli. Rokycanští patrioti i ODS byli členy dosavadní koalice, nováčkem bude ANO. Spojení čtyř nejsilnějších stran poskytne pohodlnou většinou 16 z 21 hlasů. „Koaliční smlouvu by měly strany podepsat příští týden,“ řekl Kočí.

Nezávislí mají pět mandátů, Rokycanští patrioti a ODS po čtyřech, ANO tři. Po dvou mandátech mají ještě Pro naše Rokycany a KSČM, uskupení Pro zdraví a sport získalo jeden hlas v zastupitelstvu.

Kočí chce zůstat

O funkci starosty třetího největšího města v kraji se bude opět ucházet Kočí. Pozice místostarostů připadnou, stejně jako dosud, ODS a Rokycanským patriotům. „O konkrétních jménech jsme se ještě nebavili, zatím jsme schvalovali nabídku na vstup do koalice, ale pravděpodobně bych se měl o místo místostarosty ucházet já,“ řekl současný místostarosta Jan Šašek (ODS).

V sedmičlenné radě města budou mít ANO jednoho zástupce, ostatní strany po dvou. Ustavující zasedání zastupitelstva by se mělo konat nejdříve na přelomu října a listopadu.

Nejdůležitější je sokolovna

Prioritami čtrnáctitisícových Rokycan pro další čtyři roky je podle Kočího, Šaška i Rady vyřešení oprav sokolovny. Objekt ve špatném stavu převzalo město od sokolů. Ve hře je buď základní oprava, rozsáhlejší modernizace nebo i zboření a postavení nové stavby. Odhadované náklady se pohybují od desítek až po stovky milionů korun, řekl Kočí. Dalšími akcemi jsou dopravní stavby - výkupy pozemků pro připravovaný obchvat, pokračování v opravách silnic, další revitalizace vnitrobloků nebo lesoparku Stráň, vyjmenoval Šašek.

VIDEO: Babiš pro Blesk Zprávy: Rodinu vzal na luxusní oběd, ve štábu řešil i proč je Hamáček lepší než Sobotka.

Doporučujeme
Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa