Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Upečte cukroví pro domácí mazlíčky: Tuňáková kolečka i zelené perníčky

/
  • 7. prosince 2018 ● 00:00

    Nastává období, kdy naše domovy provoní lahodná vůně vánočního cukroví. Pokud nechcete koukat na smutné psí a kočičí oči, které upřeně hledí na dobroty vyskládané na stole, nebo se na ně nechcete zlobit, že si drze nějaký ten kousek ukořistí, zkuste jim napéct cukroví přímo pro ně.

  • 1.

    Brusinkovo-kuřecí placky

    Potřebujete: vejce, ¼ hrnku sušených rozmočených brusinek, ¼ hrnku neslazeného jablečného pyré, ¼ hrnku najemno nastrouhané řepy, ½ hrnku nakrájeného vařeného kuřecího a 1¼ hrnku rýžové mouky.

     

    Postup: Troubu předehřejte na 180 °C. Všechny ingredience smíchejte v míse a vypracujte těsto. Vytvořte kuličky a vidličkou splácněte, abyste vytvořili placku. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 12 – 15 minut.

    Autor: archiv

  • 2.

    Zelené perníčky

    Potřebujete: konzervu sardinek ve vlastní šťávě, 2 vejce, ½ lžičky spiruliny (zelené řasy), hrst čerstvého špenátu a 1¼ hrnku pohankové mouky.

     

    Postup: Troubu předehřejte na 180 °C. Sardinky s nálev a špenátem rozmixujte, smíchejte s ostatními ingrediencemi a vypracujte těsto. Vyválejte a pomocí formiček vykrojte požadované tvary. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 12 – 15 minut.

    Autor: archiv

  • 3.

    Tuňáková kolečka

    Potřebujete: konzervu tuňáka ve vlastní šťávě, ½ hrnku ovesných vloček, ¼ hrnku celozrnné pšeničné mouky, vejce, lžíci olivového oleje a vrchovatou lžíci šanty kočičí.

     

    Postup: Troubu předehřejte na 180 °C. Ovesné vločky rozmixujte najemno. Přidejte ostatní suroviny a vypracujte kompaktní těsto. Z něj pak vytvořte malé kuličky, které zploštíte palcem tak, že v nich vzniknou důlky. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 – 12 minut.

    Autor: archiv

     

  • 4.

    Lososové sušenky

    Potřebujete: konzervu lososa ve vlastní šťávě, vejce a 2 hrnky celozrnné pšeničné mouky.

     

    Postup: Troubu předehřejte na 180 °C. Všechny ingredience rozmixujte dohladka. Pokud je směs moc sypká, přidejte vodu. Vypracujte těsto, rozválejte a vykrojte sušenky do tvaru rybičky. Vyložte je na plech opatřený pečicím papírem a pečte 15 – 20 minut.

    Autor: archiv

  • 5.

    Co pejskům a kočičkám nikdy nedávat?

    *čokoládu* kakao*  mléko * cibuli * česnek* makadamové ořechy* hroznové víno * rozinky * avokádo * kávu * kofein * sladidlo*  xylitol*  alkohol* ovoce s peckami

    Autor: Profimedia

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

ladybug: Fuj, to by mi pak všechno smrdělo rybinou. Naštěstí, žádného čokla nemám.

(07. 12. 2018 23:43)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy