Jen pár kroků od Čertovky, ve slepé uličce za bývalou Nostickou jízdárnou (patřila k Nostickému paláci, pozn. red.), stojí barokní vila se zajímavou historií. V roce 1685 tuto vilu vyženil barokní stavitel Kryštof Dientzenhofer, otec slavného Kiliána Ignáce Dientzenhofera. Se svojí ženou Annou tu vychovávali sedm dětí. I když měl dům několik pokojů, komory, dokonce dvě kuchyně, nebyl nijak velký a pro takhle početnou rodinu rozhodně nedostačující, proto ho velký stavitel upravil a rozšířil.

Souhra prostoru a světla

Nový majitel se ale nemusí bát, že by se za čtvrt miliardy musel tísnit v nějakých skromných komůrkách. Vila byla nedávno zrekonstruována a nabízí ten nejvyšší standard a pohodlí a to včetně klimatizace a luxusních kuchyňských spotřebičů.

„Vstupní podlaží vily tvoří společenská místnost propojená se zahradou, dále jídelna, kuchyně s mramorovou pracovní deskou, hostinská ložnice, vstupní hala, koupelna s WC a zádveří,“ popisuje přízemní prostor realitní makléř Jan Mráz, který má prodej na starosti. V hale i zimní zahradě jsou velká okna, která krásně prosvětlují celé místnosti. Pocit světla dozajista umocní i světle vymalované zdi a dřevěná podlaha, která zase přidává na útulnosti.

Terasa s výhledem do koruny stromu

„V prvním patře jsou další dvě klimatizované ložnice, přičemž v jedné z nich je i šatna a přístup na terasu, která nabízí uklidňující výhled do zelené koruny mohutného stromu. V druhém patře pak najdeme apartmá, které je opět klimatizované. Ložnice disponuje takzvanou en suite koupelnou, což znamená, že je koupelna přístupná jen z této ložnice a není tedy možné do ní vcházet z ostatních společných prostor domu,“ vysvětluje Mráz.

Soukromý vinný sklípek

Vilu si stoprocentně zamiluje každý, kdo si rád pochutnává na dobrém víně. Suterén vily byl totiž upraven do podoby vinného sklípku. Původní kamenné oblouky, jejichž zdivo zůstalo i po rekonstrukci přiznané, zajišťují vínu tu nejlepší možnou teplotu. Tomu samozřejmě dopomáhá i absence oken. „Sklípek je unikátní kombinací historie a moderních prvků z kovu a dřeva. Kromě připravených polic na ukládání vína je zde i posezení a bar. Místo je vhodné pro pořádání soukromých oslav a večírků,“ řekl makléř.

Místo, kde se dá opravdu žít

Okolí vily ale naštěstí není jen historickým centrem přeplněným turisty. Klikatými uličkami, mezi starodávnými paláci mohou děti chodit do školek a škol, nedaleko jsou dokonce dvě gymnázia. Park Kampa je takřka na dosah ruky, stejně tak jako oblíbený vrch Petřín, kde je i několik dětských hřišť. O množství kaváren, vináren a hospůdek ani nemluvě. Na rozdíl od svých luxusních kolegyň tato vila nabízí místo k opravdovému životu.

Fotogalerie
15 fotografií