Zavíráte dveře do koupelny jen kvůli tomu, abyste se nemuseli dívat na zastaralou místnost bez nápadu? Věřte, že oživit vzhled koupelny nemusíte jen nákladnou rekonstrukcí. Někdy opravdu stačí pár jednoduchých úprav a maličkostí. Vaše koupelna dostane řád a všechny potřebné věci budou mít své místo třeba v praktických boxech nebo poličkách, které můžete díky velkému výběru na trhu sladit s barevným designem koupelny.

Pokud máte v koupelně sprchový závěs, není nic snazšího než vybrat nový se zajímavým vzorem či trendy barevnou kombinací, která může celou místnost hodně pozvednout. Nebo ho rovnou můžete vyměnit za sprchovou roletu, která je moderní náhradou za klasické sprchové závěsy. Rolety jsou elegantní, a přesto účelné. Můžete ji, stejně jako roletu na okně, pomocí perličkového řetězu jednoduše a plynule roztáhnout do délky maximálně 240 cm – a opět složit.

Jste-li milovnice koupání a ráda relaxujete ve vaně plné pěny, pak si nezapomeňte pořídit skvělou vychytávku, a to polici na vanu. Díky tomu budete mít vše potřebné pěkně po ruce, navíc získáte ideální místo pro knihu, vonné svíčky, sklenku vína nebo misku s ovocem. A k dokonalosti můžete přidat dokonce i voděodolné rádio. Další, na co se při proměně koupelny můžete zaměřit, jsou kohoutky, případně sprcha. Co si pořídit sprchovou hlavici, která mění barvu LED podsvícení automaticky v závislosti na teplotě vody? Navíc má funkci, díky které se výrazně snižuje riziko opaření horkou vodou – při teplotě vody nad 51 °C se sprcha rozbliká. Barevné spektrum sprchy podporuje maximální relax a uvolnění.

V koupelně se budete cítit také hned lépe, když ji rozzáříte barevnými doplňky. Dokážou totiž naprosté divy! Nové dózy na mýdlo, úchytky na ručníky nebo koupelnový kobereček či barevné protiskluzové podložky. Jedná se o investici v řádu několika stovek korun, a přitom docílíte skvělého efektu. Nádech luxusu obyčejné koupelně vtisknete i svěží zelení v květináči.

A pokud je součástí vaší koupelny i WC, i toto obyčejné “zařízení” není problém zajímavě oživit. Sedátko totiž nemusí být jen obyčejně bílé, ale může mít nejrůznější pestrobarevný potisk. Krásný motiv vnese do vaší koupelny třeba atmosféru jižních moří. Navíc jistě oceníte vychytaný systém pomalého a tichého automatického sklápění.

Podívejte se na další skvělé i netradiční vychytávky, které vám usnadní a zpříjemní pobyt v koupelně. Vybrali jsme ty nejzajímavější z našich e-shopů…

Fotogalerie
41 fotografií