Incident se stal loni 12. prosince. Obviněný muž měl přijít s kuchyňským nožem do ložnice, kde na svou družku zaútočil na posteli a několikrát ji bodl nožem. „Způsobil jí mnohačetná bodná a řezná poranění v oblasti hrudníku, břicha, zad a horních končetin,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Zraněné ženě se podařilo uniknout a utéct ven z bytu. Pomoc hledala u sousedů v domě, ale nikdo jí neotevřel. Doběhla až do přízemí, kde upadla a naštěstí měla dost síly na to, aby se doplazil ven na ulici, kde volala o pomoc. Její volání vyslyšeli policisté, kteří jí poskytli prví pomoc. „Se zraněními, která bezprostředně ohrožovala její život, skončila v péči zdravotníků, kteří ji transportovali do nemocnice,“ doplnil policejní mluvčí.

Pořezal i sám sebe

Policejní jednotka pak vyrazila zadržet útočníka. Poté, co vyrazili dveře, našli uvnitř obviněného muže, který si stejným nožem, kterým napadl svou přítelkyni, způsobil desítky povrchových ran. I jeho předali záchranářům. Na videu je vidět ložnice s postelí potřísněnou krví, kde muže našli ležet na zemi. Policisté mu poskytli první pomoc a předali ho do péče zdravotníků, po celou dobu hospitalizace zůstal pod policejním dohledem, dokud jeho zdravotní stav neumožnil převoz do vazby.

Údajně zabil půlroční fenku

Muž dle dřívějších infomací také údajně několik týdnů před útokem na svou přítelkyni usmrtil ani ne půl roku starou fenku německého pinče jménem Žofie. Měl ji zavřít do myčky nádobí, kterou následně spustil. Mrtvé tělo psa pak dle tvrzení z bytu odnesl a hodil do kontejneru. Nicméně soud později obžalovaného zprostil obvinění z tohoto činu.

V souvislosti s případem byl vypravován znalecký posudek z oboru psychiatrie a klinické psychologie, podle kterého byl v době útoku na svou přítelkyni nepříčetný vlivem alkoholové psychózy. „Závěr znalců koresponduje i s ostatními důkazy, a proto nebylo možné případ kvalifikovat jako zvlášť závažný zločin vraždy ve stádiu pokusu, ale pouze jako zločin opilství,“ dodal mluvčí. V případě odsouzení mu hrozí až desetiletý trest, za týrání zvířat může dostat až šest let odnětí svobody.

Video
Video se připravuje ...

Zásah policistů, při kterém zadrželi muže, který loni v prosinci pobodal svojí přítelkyni ve Famfulíkově ulici na Praze 8. PČR

Fotogalerie
9 fotografií