Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dvě pobodání za dva dny na Chrudimsku: Hrál jsem si s nožem a zranil se sám, vymýšlel si opilý muž

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
17. března 2021
10:06

Dva dny, dvě pobodání. Kriminalisté z Chrudimi se zabývají dvěma případy. Nejdříve došlo k pobodání muže po hádce, v druhém případě šlo o pobodání ženy a muže. V prvním případě se muž své zranění snažil podivně vysvětlit, ale lékaře rohlíkem neopil.

K oběma případům pobodání došlo na Chrudimsku. Policie ale na místě přímo nezasahovala, o případech se dozvěděla z nemocnice, nebo od záchranné služby.

Policisté upozorňují, že je opravdu zbytečné zapírat, nebo vymýšlet různé mechanismy toho, jak k určitému zranění došlo. „Muž, který měl ostrým předmětem poraněný hrudník, tvrdil, že si hrál s nožem a zranění si způsobil sám. Když zjistil, že s touto historkou u lékaře nepochodil, doplnil, že při předvádění nože do něj přítelkyně omylem strčila a on se bodl,“ popsala jeden z případů mluvčí policie Eva Maturová.

Policisté muži dali dýchnout, nadýchal 2,8 promile. „Kriminalisté ihned po oznámení veškeré okolnosti prověřili a obě tvrzení se obrací jiným směrem. Na vině je pravděpodobně hádka a následné strčení, při kterém jeden z mužů na nůž upadl. Podezřelou je žena, která měla v úmyslu zabránit fyzické potyčce mezi 2 muži, co se v její přítomnosti pohádali,“ dodala Maturová. Je tedy evidentní, že zapírat nemá smysl.

O druhém případě se policisté dozvěděli od záchranářů cestou oznamovací povinnosti. Bodnořezná zranění utrpěla žena (37) a muž (36) v Hlinsku. Co přesně se stalo, kriminalisté zjišťují. „V prvotním okamžiku domluva se zraněnými nebyla snadná. Oba byli pod vlivem alkoholu, žena nadýchala 1,88 promile, muž 2,14 promile alkoholu v dechu,“ dodala Maturová s tím, že oba případy jsou stále vyšetřovány a prověřovány pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání