Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Uškrtil ženu (†44) na Pelhřimovsku její manžel (39)? Světlo do případu vrhá zvláštní dokument

Ženin manžel
Ženin manžel  (Autor: Archiv Blesku, Policie ČR)
Autor: kon - 
4. února 2021
20:14

Kriminalisté na Pelhřimovsku rozplétají podezřelé úmrtí ženy (†44). Podle informací Blesku se zajímají především o jejího manžela (39), se kterým se údajně chtěla rozvést. Policie po muži vyhlásila pátrání. Na to ale může být už pozdě.

Policie zatím jen potvrdila, že řeší úmrtí ženy v Kamenici nad Lipou, další podrobnosti ale neupřesnila. „Prošetřujeme, jestli na úmrtí mohla mít podíl jiná osoba. Nařídili jsme soudní pitvu, abychom zjistili příčinu a dobu smrti,“ řekla policistka Dana Čírtková.

Jenže Blesk.cz má k dispozici dokument, který vyvěsili úředníci v domě, kde spolu manželé bydleli. Prý se tam objevil jen pouhý den před tím, než byla žena v bytě nalezena bez známek života. Jde o předběžné opatření Okresního soudu v Pelhřimově. Původně ho nesli manželovi, toho však v místě bydliště nenalezli.

Podle něj se měl muž odstěhovat. „Dáváme vyrozumění povinnému (...) o vykázání ze společného bydlení a nenavazování kontaktů s oprávněnou (ženou - pozn. red.), včetně nežádoucího obtěžování oprávněných jakýmkoliv způsobem,“ píše se v dokumentu.

Předběžné opatření Okresního soudu v Pelhřimově Předběžné opatření Okresního soudu v Pelhřimově | Archiv Blesku, Policie ČR

V něm soud informuje muže i o tom, že pokud by si chtěl z bytu vyzvednout své věci, měl by nejdříve informovat soud. To ale zřejmě neudělal…

Policie o den později zahájila vyšetřování a manžel se objevil v policejním pátrání. Podle informací Blesk.cz byl jeho vůz nalezen u vodní nádrže Orlík. Údajně tam měl spáchat sebevraždu skokem z mostu.

Nad Žďákovským mostem více než hodinu kroužil policejní vrtulník s termovizí. Tiskový mluvčí Jiří Matzner k akci uvedl, že se jednalo o pátrání po pohřešované osobě. Muž ale v databázi pohřešovaných osob již nefiguruje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání