Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žena z Chrudimska naletěla falešnému námořníkovi: Poslala mu tři čtvrtě milionu na opravu lodi

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Václav Burian)
Autor: VaB - 
9. února 2021
15:15

Žena z Chrudimska neznámému „námořníkovi“ poslala tři čtvrtě milionu. Jedná se tak o další případ z mnoha dalších, kdy žena naletěla podvodníkovi a poslala mu své peníze.

Vše začalo obyčejnou komunikací na sociální síti. Ženu kontaktoval muž, představil se jako český námořník žijící a pracující ve Švédsku. Ženě vyprávěl o tom, jak pluje se svojí posádkou po moři, pak se na pár dní odmlčel. 

Pak se se ale ozval s tím, že se jeho loď porouchala, a požádal o zapůjčení peněz na opravu. Nutno podotknout, že se dvojice spolu nikdy neviděla, znali se pouze skrze zprávy na jedné ze sociálních sítí.

„Žena mu vyhověla a peníze poslala. Po pár dnech zase potřeboval půjčit na proclení balíčku, který ženě údajně poslal. Když začátkem února požádal o další peníze, žena mu už žádné neposlala,“ uvedla mluvčí pardubické policie Dita Holečková. 

Událost policistům nahlásila téměř po dvou měsících. Neznámému „námořníkovi“ hrozí za trestný čin podvodu dva až osm let vězení.

Tento případ připomíná stovky dalších. Nejedná se o ojedinělé příběhy, o podobných policie informuje prakticky denně. „Rádi bychom všechny upozornili, že pokud komunikujete s neznámými osobami přes sociální sítě, buďte vždy velmi obezřetní! Když vás virtuální přátelé požádají o zaslání peněz, za žádných okolností jim je neposílejte a najděte si raději přátele skutečné. Ušetříte si tím nejen peníze, ale i zklamání z nepovedeného přátelství,“ dodala Holečková. 

diskutujici ( 9. února 2021 17:00 )

Sakra, kde najdu takovou ženskou?

dietr ( 9. února 2021 15:49 )

Velryba mu sežrala notebook, těch 20 000 na nový by babu už nezabilo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání