První pobodání se odehrálo na ubytovně v Domažlicích. Dva cizinci, údajně Rumuni, se tady pohádali. Pak jeden na druhého zaútočil a pobodal ho. Zranění bylo tak vážné, že pro mladého cizince přiletěl záchranářský vrtulník.

„Transportoval jej na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice s těžkým zraněním, ale při vědomí,“ uvedla mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Agresora policisté na místě zadrželi. „Z rukou policejního komisaře si převzal obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu,“ uvedla policejní mluvčí Eva Červenková. Policisté pro útočníka žádají vazbu.

Bodal na parkovišti

Druhé pobodání se odehrálo na parkovišti před obchodním domem v Sušici na Klatovsku. Předcházel mu konflikt dvou cizinců (31 a 29), opět se mělo jednat o Rumuny. Mladší skončil vážně zraněný.

„Na místě byly zajištěny jeho životní funkce pozemní posádkou ze Sušice. V bezvědomí byl poté letecky transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň,“ potvrdila Svobodová.

„Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu,“ dodala Červenková. Agresor čeká na obvinění v policejní cele.

VIDEO: Muže (†43) brutálně umučili dva vrazi, chtěli si mordování vyzkoušet.

Video
Video se připravuje ...

Muže (†43) brutálně umučili dva vrazi, kteří si chtěli vyzkoušet mordování: Děsivé detaily případu! TV JOJ