„Celotělovou screeningovou prohlídku můžeme doporučit všem lidem od 30 let výš. Bez jakékoliv dávky záření obsáhne oblast od hlavy až do poloviny stehen,“ uvedla ředitelka SurGal Clinic Jitka Kellnerová.

Stihne se to za dopoledne

Vyšetření nabízí nejen onkologický, ale i kardiovaskulární (srdce), cerebrovaskulární (mozkové cévy), diabetologický (cukrovka) a endokrinologický (štítná žláza) screening. Na doporučení lékaře je možné doplnit i další vyšetření.

Video
Video se připravuje ...

Brněnská SurGal Clinic jako jediná v České republice nabízí celotělovou screeningovou prohlídku. Hynek Zdeněk

„V praxi začíná vyšetření v 8 ráno. Po něm následuje 1,5 hodiny trvající magnetická rezonance a následně i PostCovid screening, jehož cílem je zhodnocení stavu po prodělaném onemocnění covid-19. V poledne je hotovo,“ upřesnila lékařka Petra Musilová.

Po koronaviru zdarma

Klinika zatím vyšetřila PostCovid screeningem několik set lidí. „Přibližně dvě třetiny z nich měly problém s dušností, jedna třetina měla kardiovaskulární obtíže. Hodně ale záleželo na tom, jakou variantou covid-19 se klient nakazil,“ zdůraznila Musilová.

Celotělový screening, který zahrnuje i PostCovid screening není zatím hrazen zdravotními pojišťovnami a zájemce za něj zaplatí 40 tisíc korun. Samotný PostCovid screening je pro lidi s prodělaným covid-19 bezplatný. Je totiž plně hrazen zdravotními pojišťovnami.

Fotogalerie
10 fotografií