Celá událost se odehrála 19. září před polednem. Šofér busu, který vezl 23 cestujících, se necítil dobře, zastavil proto na tříproudové frekventované silnici v pravém pruhu. Jenže z dálničního přivaděče se blížily dva nákladní vozy. Jeden autobus minul, tahač s Nevřivým za volantem nikoliv.

„Moc toho lituji, omlouvám se pozůstalým. Autobus jsem ale uviděl na poslední chvíli, nemohl jsem už nic dělat,“ tvrdil před soudem viník.

Náraz v rychlosti 85 kilometrů v hodině poničil levou zadní část autobusu, kde seděla seniorka (69). Ta podlehla vážným zraněním hrudníku, jater a sleziny. Dalších sedm zraněných cestujících ošetřili zdravotníci. Škoda na autobusu se vyšplhala na 428 tisíc korun.

Video
Video se připravuje ...

Podmíněný trest pro řidiče tahače za tragický střet TV Blesk Zdeněk Matyáš

Pochybil i autobusák

Nevřivému nepomohl při obhajobě ani fakt, že postihu neušel ani řidič autobusu, když vůz nechal v jízdním pruhu a řádně jej neoznačil. Spáchal však pouze přestupek. „Obžalovaný se náležitě nevěnoval řízení, což je v případě řidiče-profesionála jeho povinností,“ podtrhla soudkyně odvolacího senátu Hana Kleinová.

Rozsudek je pravomocný, šofér navíc nesmí tři roky za volant. „Pro mě je to likvidační, co chcete jiného slyšet,“ svěřil se Blesk.cz odsouzený šofér. Jeho obhájce nevyloučil, že sáhnou po mimořádném opravném prostředku.

Fotogalerie
6 fotografií