Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Autobus v Chebu naboural 11 aut! Měl jsem poruchu, hájil se řidič

Autor: VaB - 
13. ledna 2021
13:47

Autobus v Chebu způsobil škodu přesahující jeden milion korun. Řidič nejprve přejel přes travnatý pás, poté narazil do řady vozidel. Celkem 11 jich poškodil. Uvedl, že za incident může technická závada. 

Kuriózní nehodu vyšetřují dopravní policisté z Chebu. Došlo k ní v úterý pozdě večer, kolem 22:30. Domnívají se, že k nehodě mělo dojít tak, že řidič (70) nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze komunikace. 

Autobus se stal pravděpodobně neovladatelným, řidič s ním vjel na tramvajový pás a následně naboural do řady osobních aut zaparkovaných u panelového domu. „Nárazem měl poničit jedenáct zaparkovaných osobních automobilů a tím způsobit škodu předběžně odhadnutou na částku přesahující jeden milion korun. Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Řidič autobusu se podrobil i testu na přítomnost alkoholu v dechu, zkouška byla negativní. „Policisté z dopravního inspektorátu tento přestupek vyřešili příkazem na místě, tedy pokutou,“ dodal Kopřiva. Server TN.cz uvedl, že k nehodě mělo podle řidiče dojít kvůli technické závadě. 

Video  V Kolíně při tragické nehodě zemřel nezletilý řidič: Luxusní mercedes letěl vzduchem 60 metrů!  - David Malík
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání