Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) se postupně propracovali ke dvojici, která si s mladým mužem v lednu 2015 měla krvavě vyřídit spory ohledně distribuce drog.

Podle našich závěrů tyto osoby po předchozí domluvě a naplánování vylákaly na konkrétní adresu v jihomoravském městě tehdy dvaadvacetiletého muže, kde jej měly zvlášť surovým a trýznivým způsobem usmrtit,“ uvedl mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.

Oběť zakopali v lese

Zohavaené tělo ubitého Lukáše pak měla dvojice převézt automobilem do několik desítek kilometrů vzdáleného lesa a tam zakopat. Kriminalisté se dostali podezřelým na stopu až nedávno. Po jejich obvinění kriminalisté nalezli ostatky těla, které bylo zakopáno v lese na jižní Moravě.

Video
Video se připravuje ...

Zadržení muže podezřelého z vraždy mladíka NCOZ

Případu se ujalo Krajské státní zastupitelství v Brně. Jednoho z podezřelých dopadli detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu 13. března, přímo na ulici u popelnic. Při rychlém útoku zakukleného policejního komanda nestačil ani pípnout. Jeho společník v té chvíli již dřepěl ve vazbě. „První osoba byla ve vazbě již před tímto obviněním pro jinou trestnou činnost,“ upozornil Ibehej.

Podezřelí celých pět let v klidu dál žili v Kyjově. Právě Kyjov a jeho okolí je na jižním Moravě dlouhá léta nechvalně známým centrem výroby, distribuce a konzumace drog.

Mužům hrozí za vraždu, která byla provedena podle kriminalistů zvlášť surovým způsobem, 15 až 20 let vězení či výjimečný trest.