Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Policista z České Lípy mířil do posilovny: Po cestě zatkl nebezpečného muže!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: pma - 
12. března 2024
12:02

V podvečer 5. března vyrazil policista z České Lípy ve svém osobním volnu do posilovny. Po cestě si všiml muže, který mu byl povědomý. Jednalo se o osobu, na kterou byl vydán příkaz k zatčení. Policista proto neváhal a hledaného zadržel. 

„Na chodníku ve Sluneční ulici spatřil místního 25letého problematického občana. Věděl o něm, že na něj Okresní soud v České Lípě vydal příkaz k zatčení, protože je obžalovaný z přečinu výtržnictví a soudu se nedařilo doručit mu předvolání k hlavnímu líčení,“ popsala ve zprávě zásah policejní mluvčí Ivana Baláková.

Policista muži ukázal policejní průkaz a zkontroloval totožnost občana. Když si potvrdil, že se jedná skutečně o muže, na nějž byl vydán příkaz k zatčení,  zavolal na místo uniformované kolegy. Muž policistovi nekladl při zatýkání žádný odpor. Uvědomoval si zřejmě, že jeho „bitva“ je předem prohraná.

„Policisté zatčeného muže  následně ´ubytovali´ v cele a ve čtvrtek ráno ho předvedli před soudkyni Okresního soudu v České Lípě. Ta mu předala předvolání k hlavnímu líčení. Po tomto úkonu ho propustila na svobodu,“ doplnila k úspěšnému zásahu mluvčí.

Video Opilý řidič v Pardubicích vjel policistům přímo do rány. - PČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání