„Oznamovatel sdělil na linku 158, že se ve vnitrobloku pohybuje muž s pistolí. Údajně padl i výstřel. Prověřuje se vše, připravuje se i zásahová jednotka,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek a dodal: „Část ulice jsme z bezpečnostního důvodu zavřeli.“

Policisté prohledávali jeden z domů na Lidické ulici. Sídlí v něm realitka, solárium i zubní ordinace. Policie před půl čtvrtou odpoledne uvolnila průjezd uzavřenou ulicí. Při policejním zásahu ve vnitrobloku domu v Lidické ulici, kde mělo dojít ke střelbě, však pachatele nenašli.

Video
Video se připravuje ...

Policejní mluvčí Bohumil Malášek k pátrání po střelci. 

„Konkrétní osobu, která měla střílet z pistole, jsme uvnitř nenašli. Událost má ale reálný základ, zjišťujeme, jaká zbraň byla použita a prověřujeme další okolnosti případu. Policisté prohledávají vnitřní areál budovy, zajišťují stopy a dál je budou vyhodnocovat,“ doplnil Malášek.

Rozuzlení případu přišlo ve večerních hodinách. Naštěstí vše dobře dopadlo. „Kolem 18. hodiny jsme zadrželi podezřelého. Ten měl u sebe plynovou pistoli i s náboji. Kriminalisté na případu dále pracují,“ uvedli policisté na twitteru.

Lidé neměli vycházet

Policie vyzývala lidi v okolí, aby se zbytečně nevystavovali riziku, nechodili k oknům a nepřicházeli blíž k uzavřené oblasti. „Je zbytečné takto se vystavovat případnému riziku střelby jen kvůli zvědavosti,“ varoval mluvčí David Chaloupka.

Odpoledne se začal rozjíždět i zástup tramvají, který stál od Králova Pole do centra. Podle informací dopravního podniku se na Lidické ulici zastavily těsně před půl druhou. Stály tak dvě hodiny.

VIDEO: Útoku osamělého střelce nelze zabránit, shodli se psycholog i policejní náměstek

Video
Video se připravuje ...

Útoku osamělého střelce nelze zabránit, shodli se psycholog i policejní náměstek. Blesk TV

Fotogalerie
21 fotografií