Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Policie po dvou letech dopadla hledaného Petra Sonnleitnera (36): Pobodal muže, až mu vyhřezla střeva!

Autor: rc - 
21. října 2019
19:46

Policie v Mostě o víkendu zadržela Petra Sonnleitnera (36), který před zákonem prchal dlouhé dva roky! Sonnleitner byl odsouzen za pokus o vraždu třiačtyřicetiletého muže, kterého pobodal před diskotékou v Rakovníku.

V roce 2017 napadl před diskotékou v Rakovníku Petr Sonnleitner třiačtyřicetiletého muže. Zasadil mu sedmnáct ran nožem! Těžce ho zranil tak, až mu podle dobových zpráv vyhřezla střeva! Nebýt pomoci lékařů, pobodaný muž by to nepřežil.

Naštěstí byl včas převezen do nemocnice, kde se ho podařilo zachránit. Soud se konal v červnu roku 2018 v Praze, Sonnleitner se však k soudnímu stání nedostavil, a tak byl odsouzen v nepřítomnosti. Soud mu vyměřil dvanáct let za mřížemi za pokus o vraždu a za nedovolené ozbrojování.

Sonnleitner však do vězení nenastoupil a prchal před zákonem. „Od doby spáchání skutku, tedy od 30. dubna 2017, se 36letý muž před policisty skrýval. Trestní stíhání proto bylo proti jeho osobě vedeno jako proti uprchlému a současně bylo vyhlášeno nejen celostátní pátrání, ale vydán i evropský zatýkací rozkaz a následně příkaz k zatčení,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková v prohlášení.

Po dvou letech pátrání se podařilo Sonnleitnera policistům zadržet v neděli v obchodním centru v Mostě. „Jeho zadržení předcházel telefonát na linku 158, kdy jeden z občanů hledaného muže poznal,“ uvedla mluvčí s tím, že se Sonnleitner před policisty snažil utéct a dokonce jednoho z nich napadl.

„Ti ho zpacifikovali a v poutech převezli na policejní oddělení. U sebe měl v době zadržení zavírací nůž a plynovou pistoli – ani jednu ze zbraní ale nestihl díky rychlému a včasnému zásahu policistů použít,“ dodala mluvčí.

 

Sedamys ( 13. května 2020 07:14 )

Vzdycky to byl magor.Takovy by nemeli vubec behat po venku.Meli mu dat vic.Jeho to stejne nenapravi.

Nezadat ( 21. října 2019 20:25 )

Amatér,od spodu a i z hercnou to hodí na zem.Aspoň tak nás to učili v Prostějově a byli to perfektní figuríny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání