Neznámý muž napadl nezletilého chlapce ve čtvrtek 15. ledna po poledni na stezce spojující Blažimskou ulici s ulicí Mírového hnutí v Praze 11. Na hocha, který se vracel z nedaleké základní školy, zaútočil zezadu poblíž mostku přes Košíkovský potok. „Naštěstí po stezce zrovna procházel mladík ve věku okolo patnácti až dvaceti let, který na neznámého muže začal křičet, ten chlapce pustil a z místa utekl směrem k bazénu Jedenáctka," uvedla policejní mluvčí.

Policisté v souvislosti s událostí pátrají po neznámém útočníkovi blíže nezjištěného popisu. Zároveň prosí, aby se jim přihlásil mladík, který napadenému chlapci pomohl. Jeho výpověď je pro kriminalisty zásadní a může pomoci při dopadení hledaného. Kriminalisté žádají i případné další svědky napadení nebo útěku pachatele, aby je kontaktovali na lince 158.

Kriminalisté vyšetřují napadení pro podezření z trestného činu výtržnictví. Nevylučují ale, že při zjištění nových skutečností čin překvalifikují.

Fotogalerie
3 fotografie

Video
Video se připravuje ...

Pražská policie pátrá po útočníkovi, který zaútočil na žáka na pražském Chodovci. Svědek události křikem pachatele odehnal. Policie ČR