Policisté vyjížděli konkrétně do Okřínecké ulice na Prosek. „Dnes odpoledne byla na Proseku v Praze 9 na ulici nalezena žena, která se podle všeho stala obětí zatím nespecifikovaného trestného činu,“ sdělil Blesku policejní mluvčí Jan Daněk. „Žena není zraněná a na místě kriminalisté zjišťují, co se stalo.”

Podle informací zpravodajské agentury Aktu.cz měla být žena polonahá. Nalézt ji přitom měli spoutanou, ke všemu také v zabahněném vozidle, jehož byla, podle informací redaktora Blesku, který byl na místě, zároveň majitelkou. Policisté v blízkosti vozidla setrvávali až do nočních hodin, a to včetně psovoda. Nad oblast Proseku, Střížkova a nedalekých Ďáblic se rovněž pozdě v noci vznesl i policejní vrtulník. Majitel garáže, před kterou byl inkriminovaný vůz zaparkovaný, redaktorovi sdělil, že jej zde vidí parkovat poprvé.

Odvezl ji a znásilnil

Policejní mluvčí Jan Daněk v pátek dopoledne uvedl, že ženu neznámý pachatel znásilnil. „Zatím neznámý muž donutil pod pohrůžkou násilí ženu, která seděla v autě a čekala na svého syna před školou, aby si přesedla na místo spolujezdce a odvezl ji na neznámé místo, kde ji znásilnil. Pak s vozidlem přijel do Okřínecké ulice v Praze 9 a z místa odešel. Případ je prověřovaný pro podezření ze spáchání trestných činů znásilnění a omezování osobní svobody,“ uvedl Daněk.

„Po pachateli kriminalisté pátrají. Jednalo se o muže ve věku asi okolo 40 let, štíhlé postavy a vysokého asi 180 cm. Oblečený byl do šedých teplákových kalhot a mikiny světlé béžové barvy s imitací ovčí srsti. Muž měl krátké světlé vlasy, ale je možné, že byl plešatý. Měl kruhy pod očima jako od únavy. Byl cítit zatuchlinou a mluvil česky,” dodal.

Že v Okřínecké došlo k něčemu nadmíru otřesnému, potvrdila i mluvčí pražských záchranářů: „Na místo jsme vyslali záchranářskou posádku, která vyšetřila zhruba třicetiletou ženu. Ta neměla žádná viditelná zranění a po vyšetření byla ponechána na místě,“ řekla serveru Novinky.cz Jana Poštová.
Video
Video se připravuje ...

Policisté prověřují nespecifikovaný trestný čin, který se stal v Okřínecké ulici v Praze. V autě měla být svázaná žena. (1. únor 2024) Aktu.cz

Fotogalerie
23 fotografií