Prostřednictvím aplikace mojeEUC získáte snadný přístup ke službě Lékař online 24/7 – kdykoliv, 7 dní v týdnu. S lékařem pak komunikujete prostřednictvím videohovoru nebo chatu.

Po vyplnění krátkého dotazníku o svém zdravotním stavu se vám lékař ozve do třiceti minut, diagnostikuje váš problém, navrhne léčebný postup nebo vám dá doporučení k dalšímu specialistovi. Může také vystavit e-recept nebo třeba žádanku na testování na covid-19.

Vyšetření za tři sta

Stažení aplikace mojeEUC a používání jednotlivých funkcí je bezplatné. Zpoplatněno je pouze využití služby Lékař online 24/7, kde jedno vyšetření stojí 290 Kč. Službu lze samozřejmě využít i opakovaně. Záleží na potřebě pacienta.

Ochrana dat

Abyste mohli používat aplikace, musíte uvést i osobní data. Zajímá vás, jak budou chráněna? „Lékař online 24/7 využívá certifikovaný švédský nástroj, který zajistil již 2 miliony telemedicínských vyšetření a používá jej přes 270 zdravotnických zařízení, zejména ve Skandinávii. Díky speciálnímu šifrování dat a veškeré dokumentace je zajištěno pacientovo plné soukromí a bezpečnost všech dat,“ vysvětluje Aziz Jahić, ředitel marketingu a digitalizace zdravotnické skupiny EUC.

Osobní doklad

Registrace po vás bude vyžadovat osobní doklad. Proč? „Lékař přeci musí vědět, koho léčí, stejně jako v klasické ordinaci. Služba Lékař online 24/7 není internetová poradna, ale představuje plnohodnotné online vyšetření pacienta lékařem, kdy dochází ke kvalifikovanému vyhodnocení situace a volbě správného postupu léčby. Každý pacient proto projde při první návštěvě automatizovaným (bezpečným, pohodlným a rychlým) ověřením identity, které odpovídá 21. století,“ říká Aziz Jahić s tím, že stejné nástroje využívají velké finanční instituce (například banky) nebo dnes už i úřady. Jde o online ověření platného osobního dokladu nebo přihlášení přes bankovní identitu (BI).

Bolest, alergie, nachlazení

S čím vám může Lékař online 24/7 pomoci? „Online lze vyřešit 7 z 10 případů, které obvykle vyžadují návštěvu ordinace praktického lékaře – od různých typů bolestí (hlavy, zad, krku) přes alergie, nachlazení až po kožní problémy (vyrážky). Pokud lékař ze služby Lékař online 24/7 problém nevyřeší nebo uváží, že je třeba navštívit specialistu, doporučí vám vyšetření na některé z EUC Klinik. S lékařem můžete konzultovat i laboratorní výsledky krve,“ radí Aziz Jahić.

Praktik versus online lékař

Pokud podstoupíte online vyšetření, nemusíte se obávat, že přijdete o svého praktického lékaře. Lékaře ze služby Lékař online 24/7 můžete totiž oslovit i v případě, že svého praktika máte (ten je ale například v současné době nedostupný nebo jste mimo město či dokonce mimo republiku). Na konci vyšetření (konzultace) v Lékaři online 24/7 vám lékař vystaví lékařskou zprávu, kterou můžete následně předat svému praktickému lékaři či specialistovi.

Krok za krokem

Jak si pořídit Lékaře online 24/7

* Stáhněte si aplikaci mojeEUC v App Store či Google Play.

* Klikněte na registraci.

* Vložte svůj email a odsouhlaste všechny podmínky. 

* Odešlete a za okamžik vám do emailu přijde PIN.

* Zvolte si heslo, potvrďte ho a odešlete.

* Poté vyberte úroveň registrace: Základní registrace umožní vstup do aplikace a využívání téměř všech funkcí. Nebudete však moci používat službu Lékaře online 24/7.

Pro vstup do Lékaře online 24/7 je potřeba ověření vaší identity. To umožňuje plná registrace. Je totiž potřeba založit vaši zdravotní dokumentaci.

Jak na to?

* Vyplňte ve formuláři své osobní údaje.

* Odklikněte dokončení registrace.

* Přihlaste se na mojeEUC a máte splněnou základní registraci. 

* Aktivujte Lékaře online 24/7 – registrovat se můžete pomocí bankovní identity nebo pomocí dokladu totožnosti. 

* Pomocí dokladu totožnosti: Vyplňte jméno a příjmení, vyberte doklad totožnosti (OP, ŘP, pas) a odešlete. 

Aplikace vás vyzve k vyfocení přední a zadní strany dokladu a selfie. Potvrzením začne proces ověřování identity, který může trvat 30 až 60 sekund. 

Co je důležité

V záložce Mé zdraví najdete další 4 praktické věci:

Mé léky – zde je možné si nechat zkontrolovat lékové a potravinové interakce a nastavit si připomínku užívání léků. 

Můj zdravotní profil – zde najdete Chytrý test zdraví, aplikace vám eviduje a připomíná termíny vašich preventivních prohlídek (i vašich dětí). 

Má imunita – podle údajů z Chytrého testu zdraví vám na míru aplikace vytvoří každého čtvrt roku imunitní balíček Vitamin +. Vitaminy a doplňky stravy si můžete vybrat v lékárnách EUC.

Registrace k praktickému lékaři EUC – pokud nemáte nebo chcete změnit praktika, aplikace vám pomůže s novou registrací.

Imunolog Hel v Epicentru Blesku o omikronu.

Video
Video se připravuje ...

Imunolog Hel o omikronu: „Černý scénář“, kterého jsme se obávali. Pomohou vakcíny? Pavlína Horáková

Fotogalerie
4 fotografie