Alena se zhoubnou nemocí bojovala dva roky, nad nejagresivnějším typem nádoru bohužel nevyhrála. „Žila s dcerami v zahraničí, kde se léčila chemoterapiemi, ozařováním a poté i biologickou léčbou. Obdivovali ji i lékaři, bojovala, nikdy si nestěžovala na bolesti, moc tady chtěla pro holky být,“ popsala pro Blesk.cz Alenina mladší sestra Jana.

Léčba nezabírala

I přes obrovskou snahu o uzdravení ale příběh nemá dobrý konec. „Nakonec jí lékaři řekli, ať vezme děti a jede s nimi domů, že už jí nemohou pomoci,“ vysvětluje sestra. V léčbě tedy pokračovala v Česku, i tady ale bohužel lékaři došli k názoru, že léčení nezabírá a je spíše ohrožující a vyčerpávající.

„Do poslední chvíle se dcerkám snažila dát vše, i když již věděla, že boj se zákeřnou nemocí nemůže vyhrát, že svoje holčičky bude muset na tomto světě nechat samotné,“ popsala příbuzná.

Paní Alena zemřela v říjnu, o holčičky se nyní stará jejich babička. Novou situaci nesou obě podle svých možností. „Elenka je velmi nadaná a živá a potřebuje navštěvovat kroužky tance a tenisu, do kterých chodila už ve Španělsku. Svoji babičku asi zkouší, ale zvládá to, řekla bych, dobře. Cristy je dost uzavřená, potřebuje terapii,“ vysvětluje paní Jana.

Pomoc pro holčičky

Rodina pro holčičky založila sbírku na dobročinné platformě Donio. „Sbírkou chceme pomoci babičce, která se holčiček ujala, bude je vychovávat, starat se o ně. Peníze budou na základní chod domácnosti, potřeby do školy, zájmové kroužky, oblečení, obuv a další potřeby, které souvisejí s každodenní výchovou dětí,“ píší zakladatelé sbírky.

Desatero snížení rizika vzniku rakoviny.

Video
Video se připravuje ...

Desatero snížení rizika vzniku rakoviny Videohub

Fotogalerie
5 fotografií