Správná strava

Možná máte pocit, že to nemá s energií v práci nic společného, opak je ale pravdou. Zapomeňte na těžká a tučná jídla, kterými jste se celou zimou ládovali a přejděte na lehčí stravu. Přidejte zeleninu, které začíná být s příchodem jara všude plno a zapojte ji do svého jídelníčku. Vyzkoušet můžete také skvělé zeleninové šťávy, které vás zasytí na celé dopoledne. Věřte, že energie budete mít na rozdávání!

Jarní úklid

Není nic lepšího, než si se začátkem jara pořádně vyčistit pracovní stůl. Vytřiďte staré dokumenty a papíry, které vám tam zbytečně leží. Uvidíte, že uklizená pracovní plocha vám k plnění dalších úkolů jenom prospěje.

Pesimismus

Odborníci tvrdí, že pesimistické myšlení není nikdy vrozené, ale naučené. Pesimismus je podle nich zkrátka jenom způsob, jak se naše mysl naučila fungovat. Patříte k lidem, kteří se ráno budí s úsměvem a těší se z toho, co nového zažijí? Anebo vstáváte s jistotou, že tohle bude zase další hrozný den plný nástrah? V každém případě platí, že v jádru jsme každý optimista. Stačí se jen tak trochu přeprogramovat…

Autor: Shutterstock.com

Pryč od negativních lidí

Pokud budete celý večer poslouchat, jak je doba zlá, lidé jsou špatní, a podobné jobovky, opravdu jen těžko se cestou domů přinutíte k úsměvu. Naopak jakmile kolem sebe začnete šířit pozitivní náladu, budou se k vám hlásit podobně naladění lidé.

Ve zdravém těle…

Sportujte, hýbejte se, starejte se o své tělo. Když je náš organismus oslaben, máme tendence propadat pesimismu. Proto pečujte o svoji tělesnou schránku co nejlépe a dopřávejte jí relaxační kúry.

Chvalte se

Možná vám to zní nafoukaně, ale vůbec to tak není. Snažte se každý den nalézt alespoň jednu věc, která se vám povedla a nestyďte se za ni pochválit. Uvidíte, že i povedená maličkost vám vykouzlí na tváři úsměv a budete mít chuť do dalšího pracovního dne.

 Hledáte přivýdělek nebo novou pracovní příležitost? Nabídky naleznete na www.jobs.cz a www.prace.cz.