Netlačte na něj

Ať už kolega výpověď čekal, či ne, vždy je to pro něj nelehké. Dejte mu čas novou situaci vstřebat a nechte mu prostor, jestli vás uvede do nové situace sám. Je pouze na něm, zda se bude chtít svému okolí o této věci svěřit. Jeho rozhodnutí respektujte! Může se stát, že se o události nikomu nesvěří. Vy ale cítíte napjatou atmosféru v kanceláři. Zkuste poprosit kolegu, ke kterému měl nejblíže, ať za ním zajde. Není nic jednoduššího, než mu dát najevo, že mu rádi pomůžete tuto situaci překonat. Nezapomínejte, že vyhozeným můžete být příště i vy.

Pomozte mu při hledání nového zaměstnání

Kolegu znáte. Víte, jaké jsou jeho klady i zápory. Zkuste mu pomoct najít nový job a navrátit ztracené sebevědomí. Nabídek práce na pracovních serverech je nepřeberné množství a taková pomoc při hledání se vždy hodí.

Autor: Shutterstock

Chovejte se stejně

Neměňte svůj přístup a chování. Žádný soucit a úlevu při plnění zbývajících pracovních povinností. Dříve nebo později vaši změnu chování stejně pozná, a to ho může vyvést z ještě větší rovnováhy.  Chovejte se beze změn, jistě to ocení.

Poděkujte mu

V den jeho odchodu mu uspořádejte společně malou rozlučku. Poděkujte mu a oceňte jeho pracovní úspěchy. Kupte mu menší dárek a řekněte mu, co pro vás v kolektivu znamenal. Loučení pro něj bude daleko snesitelnější.

Nabídky brigád, dobré rady, které se vám při hledání práce mohou hodit, naleznete na portálech www.prace.cz a jobs.cz.

Více na http://www.blesk.cz/clanek/radce-prace/347922/karieru-muzete-rozjet-jiz-pri-studiu.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy

Nabídky zaměstnání, pracovní poradnu, které se vám při hledání práce mohou hodit, naleznete na portálech www.prace.cz a jobs.cz.

Zdroj: www.jobs.cz