Ať už si člověk vyřizoval novou občanku nebo náležitosti kolem koupi nemovitosti, vždy mu do cesty vstoupil neúprosný úředník, který výhružně šustil milionem zbytečných formulářů. Pod přísnými pohledy oficírů se potily zátylky i těch nejotrlejších suverénů. Ve společnosti pomalu rostla davová hrůza.

„Postupně jsem se začala úřadů bát. Propadala jsem klamným pocitům, že řídí vše kolem nás. Ve snech mě pronásledoval úředník, který po mě házel šanony. Utíkala jsem chodbami úřadu a schovávala se v místnostech na košťata… Začalo mi to přerůstat přes hlavu,“ popsala své noční můry Miroslava Potůčková, spořádaná obyvatelka Prahy a matka tří hodných dětí. Trpěla permanentní úzkostí a rozhodně v tom nebyla sama.

Věci se však daly do pohybu tím správným směrem. Úředníci začali s lidmi zacházet jako v rukavičkách a někteří občané se na návštěvy úřadů začali těšit. „O novou občanku jsem žádal třikrát. Prostě mě tam bavilo chodit,“ přiznává čalouník Petr Byro. Na obličejích úředníků se objevil kouzelný úsměv a samou ochotou se mohli přetrhnout. Věc dříve nevídaná! 

Ne, nejedná se o změnu kosmických konstelací, za kterou stojí civilizace mírumilovných mimozemšťánků. Nezávislá evropská agentura pro zkvalitňování státních služeb zjistila, že si  úředníci v Čechách oblíbili velké čokolády Milka, které zjemní i největší drsňáky. A tak se i stalo. Čeští úředníci získali titul nejusměvavějších úředníků v EU.

Tento článek je samozřejmě smyšlený. Až na jednu věc: Magický účinek velkých čokolád lze vyzkoušet díky aplikaci Probuď v drsňákovi jemnost, kterou pro vás na svých facebookových stránkách připravila značka Milka. Stačí nominovat svého drsňáka a můžete vyhrát čokoládový balík pro oba!