Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Luxus pro vyvolené: Co můžete čekat od letu za 1,5 milionu a co nabízí ten za 340 tisíc?

/
  • Deset nejluxusnějších letů mezi světovými metropolemi.
    21. srpna 2022 ● 06:40

    Letecké společnosti se kromě na řadového cestujícího zaměřují i na zákazníky, kteří si chtějí za dlouhý a náročný let mezi kontinenty připlatit - a to hodně. Ty nejdražší cesty mohou vyjít až na milion korun, ale za to se o vás postará profesionální personál od příjezdu na letiště až po přílet.

    Letecká doprava se v průběhu let stala dostupnou pro širokou veřejnost. Pro mnohé již není dovolená na Kypru nebo na Maledivách nesplnitelným snem. S běžnými společnostmi se lze dostat i do New Yorku nebo třeba Dubaje. Avšak více než dvanáctihodinové lety člověka řádně unaví.

    Bohatí si však mohou připlatit a letět obřími Airbusy, které spíše než běžné letadlo připomínají luxusní hotel s křídly. Deník Daily Mail připravil list deseti luxusních letů mezi světovými metropolemi. Podívejte se, jak si dnes mohou lítat bohatí cestující.

  • 1.

    Z New Yorku do Abú Dhabí s Etihad Airways za milion a půl korun

    Možná jste si mysleli, že neexistuje nic luxusnějšího než letět první třídou. Chyba. Společnost Etihad na svých cestách nabízí službu „The Residency“. Nejdříve vás vyzvedne soukromý řidič a odveze vás na letiště. Samozřejmostí je volný přístup do letištního lobby, kde si kromě dobrého jídla a pití můžete dopřát i sprchu.

    Ten pravý zážitek na vás však čeká až na palubě letadla. Zde se vás totiž ujme váš soukromý asistent, který vám po dobu letu splní jakékoliv přání. Samozřejmě, že dlouho cestu neabsolvujete v sedačce s malým prostorem pro nohy, ale v robustní polohovatelné sedačce s masážní funkcí. V kajutě je i osmnáctipalcový displej s přístupem k mnoha filmům.

    Jídlo vám připraví kuchaři z vyhlášeného řetězce Cipriani. Největším zážitkem pak určitě bude sprcha ve výšce deset kilometrů nad zemí. Ani není potřeba zmiňovat, že v ceně je i luxusní hygienická taštička.

    Součástí letenky je luxusní hygienická taštička
    Autor: Etihad

  • 2.

    Z New Yorku do Hongkongu s Lufthansa za milion korun

    Německý dopravce nabízí svým cestujícím první třídy kromě parkování i osobního asistenta, který se o vás ihned na letišti postará a zavede vás do lobby. Samozřejmě vám pomůže s odbavením a dalšími formalitami.

    Polohovatelné sedadlo je vybavené vyhřívací přikrývkou a zvlhčovačem vzduchu. Jídlo vám připraví michelinský kuchař a po celou dobu letu smíte degustovat výběrová vína. Bar na palubě letadla je samozřejmostí.

    Deset nejluxusnějších letů mezi světovými metropolemi.
    Autor: Lufthansa

  • 3.

    Z Los Angeles do Dubaje s Emirates Airlines za necelých 750 tisíc korun

    Let z Los Angeles v Kalifornii do Dubaje ve Spojených arabských emirátech trvá téměř 16 hodin, ale se společností Emirates vám pravděpodobně uběhne rychleji. Po čekání v letištním baru se přesunete do dvoupatrového letadla, kde se vás ujme prvotřídní obsluha.

    Zajímavostí jsou čerstvě nařezané květiny, které vás přivítají v provoněném kupé. Cestující mají dále k dispozici zápisník a pero, košík s občerstvením a produkty péče o pleť. Stejně jako Etihad je Emirates jednou z mála leteckých společností, které mají ve svých letadlech sprchu. K večeři si můžete vybrat z kaviáru, sýrového talíře a svíčkové a k snídani si můžete vybrat například omeletu, ovesnou kaši nebo vafle.

    Deset nejluxusnějších letů mezi světovými metropolemi.
    Autor: Reprofoto YouTube

  • 4.

    Ze San Francisca do Abú Dhabí s Etihad Airways za 680 tisíc korun

    Stejně jako let z New Yorku do Abú Dhabí s leteckou společností Etihad má i let ze San Francisca v Kalifornii řadu výhod. I když je o něco levnější, je přesto vybaven mnoha vymoženostmi, včetně kožených sedadel, která se mohou přeměnit na postel. Navíc má vlastní minipivovar s větší obrazovkou.

    Deset nejluxusnějších letů mezi světovými metropolemi.
    Autor: Etihad

  • 5.

    Z New Yorku do Pekingu s Korean Air za 650 tisíc korun

    Balíček známý jako „Prestige Suites“ nabízí všechny již zmiňované služby: odbavovací salónek, soukromé kupé s pohodlným sedadlem a zábavní obrazovku. Co se jídla týče, pochutnáte si na tradiční korejské kuchyni. Po přistání se navíc budete moci osprchovat.

    Na palubě si můžete objednat některou z korejských pochoutek.
    Autor: Korean Air

  • 6.

    Z New Yorku do Hong Kongu s Cathay Pacific za necelých půl milionu korun

    Společnost Cathay Pacific nepatří k nejznámějším leteckým dopravcům, ale přesto má co nabídnout. Sedadlo v první třídě má šířku skoro jeden metr a pohodlně se v něm vyspíte. Postel je vybavená kvalitním ložním prádlem. Jelikož se jedná o čínskou společnost, na palubě si můžete vybrat mezi smaženými krevetami a vepřovými plátky s česnekovou omáčkou.

    Čínská společnost nabízí luxusní lety mezi Amerikou a Asií.
    Autor: Cathay Pacific

  • 7.

    Z New Yorku do Singapuru s Virgin Atlantic za necelých půl milionu korun

    Za stejnou cenu můžete letět i do jihovýchodní Asie. Na uvítanou dostanete skleničku šampaňského a během letu budete mít veškeré nápoje a jídlo zadarmo, včetně čtyřchodového menu. Za malý příplatek dostanete i připojení k Wi-Fi. V luxusní kabině se stylovým interiérem vám cesta uteče raz dva.

    V luxusní kabině se stylovým interiérem vám cesta uteče raz dva.
    Autor: Virgin Atlantic

  • 8.

    Z Los Angeles do Melbourne s Qantas Airways za 360 tisíc korun

    Už na letišti se budete cítit jako v bavlnce. Čas před odletem strávíte v luxusním lounge, jehož služby se dají srovnat se světovými pětihvězdičkovými hotely. V případě potřeby si můžete nechat vyžehlit košile nebo vyleštit boty. Dále si můžete zažádat i o bezplatnou masáž.

    A tím velkolepá péče zdaleka nekončí. Jakmile se ocitnete na palubě, personál vás uvede do prostorné sedačky. Letadlo je dvoupatrové a z prostoru první třídy vede schodiště do baru a salónku. A až do příletu se můžete těšit bezedným šampaňským, kaviárem a jinými dobrotami.

    Jedinečný zážitek lze zažít i se společností Qantas Airlines.
    Autor: Qantas Airlines

  • 9.

    Z New Yorku do Tokia s All Nippon za 360 tisíc korun

    Japonská společnost se může chlubit svými nadstandardními službami. Po přednostním nástupu na palubu letadla vás čeká oddělený prostor s čtyřicet tři palců úhlopříčnou televizí. Vše je prostoupeno moderními technologiemi. Vedle přístupu k Wi-Fi obdržíte Sony sluchátka a na požádání třeba kašmírovou deku nebo pantofle.

    Japonská společnost se může chlubit svými nadstandartními službami.
    Autor: All Nippon

  • 10.

    Z New Yorku do Singapuru se Singapur Airlines za 340 tisíc korun

    Nyní se dostáváme k finančně nejpřijatelnějšímu dálkovému letu, který stále náleží k jedinečnému leteckému zážitku. Jako v předešlých případech vás obslouží profesionální personál, který vás uvede do soukromého kupé s kůží potahovanou sedačkou. Cestu vám zpříjemní velký televizor a dobré pití.

    Deset nejluxusnějších letů mezi světovými metropolemi.
    Autor: Singapur Airlines

Články odjinud

Dnešní horoskopy