Noc, která vás vezme napříč historii do slavné éry zvané Belle Époque! „Éra Belle Époque byla dobou, kdy vzkvétala francouzská kultura a umění – a žádná památka není pro toto období ikoničtější než Moulin Rouge,“ uvedl pro web Hola francouzský historik Jean-Claude Yon.

Kabaret, který se nachází ve čtvrti Pigalle na Boulevardu de Clichy v pařížském Montmartru, byl založen v roce 1889 za éry Belle Époque. Jméno získal podle slavného mlýnu, jenž je na jeho střeše. Právě s kabaretem, v němž za jeho historii vystupovala celá řada slavných umělců jako Frank Sinatra, Édith Piaf či Ella Fitzgeraldová, je spojen s tanec kankán.

Každý návštěvník si může užít velkolepou show, ale nikdo se nedostane do útrob větrného mlýnu...až do teď. Nyní kdo chce, může prožít nejúžasnější noc v Paříži. Kabaret od 17. května spouští rezervace na Airbnb a nabízí šestici šťastlivců nocleh a to v pokoji uvnitř větrného mlýnu na střeše. Budova kabaretu prošla renovací, na které se podílel Yon, který uvedl, že se snažili kabaretu dát původní krásu z dob Belle Époque. Kabaret byl totiž přestavěn v roce 1915 poté, co tam došlo k ničivému požáru, jehož příčinou byla elektřina, která tam byla zrovna nainstalována.

Tajný pokoj je možné si rezervovat pouze na jednu noc. Zaplatíte symbolickou cenu jeden dolar (24 Kč). Vybírat můžete pouze ze tří nocí, 13., 20. a 27. června. Kromě noclehu v tajném pokoji, vás čeká bohatý program v kabaretu. Hosté si užijí večeři a budou mít sedadla v první řadě na show Féerie, kde umělci ukážou až tisíc kostýmů vyrobených z peříček, kamínků a flitrů. Hlavní tanečnicí je Claudine Van Den Berghová. „Show v Moulin Rouge nabízí únik od všedního dne,“ uvedla tanečnice, která si renovaci pochvaluje. „Interiér našeho velmi oblíbeného větrného mlýna inspirovaný Belle Époque přenese hosty do doby, z níž tento nadčasový kabaret vzešel,“ uzavřela.

Video
Video se připravuje ...

Kabaret Moulin Rouge slaví 130 let: V pařížském srdci lásky to žije i dnes! Youtube/MoulinRouge - Officiel

Fotogalerie
14 fotografií