Pohodová cesta z Rakouska i Německa

Letadlem se dá dostat na Maledivy za necelých 10 hodin. Do hlavního města Male létá přímá linka z několika německých měst nebo rakouské metropole. Takže můžete ráno sbalit kufry v Praze nebo Brně a večer si užívat překrásný bílý písek a západ slunce poblíž rovníku. To všechno v zimní půlce roku, kdy je v oblasti krásné počasí a prakticky nezaprší.

Potápění jako v mořském ráji

Moře je tady v sezóně od listopadu do dubna vyhřáté i na 30 °C, takže budete rádi za velkorysý stín palmového listí, romantické masáže ve dvou nebo místní lázně. To všechno můžete zažít třeba na oblíbeném Jižním Ari Atolu, který je častým cílem milovníků romantiky a potápění. V jižní části atolu jsou hned tři vraky lodí, které stojí za to vidět na vlastní oči. To samé platí i o překrásných korálech a hejnech pestrobarevných rybek. Takže bez šnorchlu a ploutví nevyrážejte.

Exotika pár set metrů od dopravního uzlu

Zní to jako sci-fi, ale není. Na Maledivách můžete s klidem strávit dovolenou bez rušení turistů nebo hluku, a přitom budete na dohled mezinárodnímu letišti. To na ostrově Maamigili je centrem pro Ari Atol. Ale hned dvě stě metrů na západ leží vyhlášený Holiday Island Resort & Spa na ostrůvku Dhiffushi porostlém palmami. Nabízí all inclusive, veškeré vybavení včetně hotelového trezoru a na pláž je to doslova pár kroků. Zkrátka splněný sen.

Nezapomenutelná romantika ve dvou

Horkým zbožím je v této oblasti Malediv Vilamendhoo Island Resort & Spa na stejnojmenném ostrově ležícím na východní hraně atolu. Je to klidná oblast s nádhernou lagunou a plážemi okolo celého ostrova. Ve dvou si tu užijete vodní sporty, dva bazény, all inclusive služby i wellness. To vše v exotickém ráji a dostatečně v soukromí. Je to ideální místo pro svatební cestu.