Arber

S patnácti kilometry sjezdovek se chlubí lyžařský areál Arber, kde najdete červenou i modrou sjezdovku. Arber však myslí i na nadšené lyžaře, kteří touží trochu po adrenalinu, a proto pro ně připravil závodní sjezdovku. Vezměte s sebou i vaše děti, protože jsou pro ně připraveny snowboardové a lyžařské školy.

Pokud patříte mezi freeridery, přijdete si na své na trati zvané Osthangstrecke. Spoustu zábavy si užijete na sáňkách, neboť součástí areálu je sáňkařská dráha o délce 1 200 metrů. Ve volném čase určitě za vyzkoušení stojí jízda psím střežením.

Mitterdorf

Dále se za německými hranicemi nachází lyžařské středisko Mitterdorf, často označován jako Mekka rodinného lyžování. V areálu jsou připraveny čtyři různé sjezdovky pro profesionály i začátečníky. V neposlední řadě vás potěší běžkařské tratě a opět sáňkařská dráha. S dětmi si užijete spoustu zábavy v areálu Junior Ski Zirkus, kde je jednoduchá sjezdovka, na které se ratolesti naučí lyžovat za přítomnosti učitele.

Jestliže vyrážíte dál než do České republiky, určitě nezapomínejte na cestovní pojištění jak pro sebe, tak i pro děti. Nikdy nevíte, co se může stát. Ošetření v zahraničí není zrovna nejlevnější záležitost. Pokud si sjednáte cestovní pojištění na lyže, máte v něm zahrnutou i horskou službu a další benefity. Sice je dražší, ale ve výsledku se vyplatí. V případě, že se něco stane, například si vaše dítě zlomí ruku, všechno hradí pojišťovna.