Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Sasko: Zahraniční lyžování hned za hranicemi!

/
  • Zahraniční lyžování lyžování hned za hranicemi
    3. února 2020 ● 15:30

    Pokud vás láká zkusit lyžování v cizině, není třeba najezdit od hranic stovky kilometrů. Jednou z možností je vydat se do Saska v Německu. Jen kousek za českými hranicemi najdete několik areálů s desítkami kilometrů sjezdovek, na své si přijdou i milovníci běžek.

  • 1.

    Altenberg

    Budete-li mít chuť, můžete vyzkoušet svoji odvahu při jízdě na kilometr dlouhé bobové dráze, která patří k nejmodernějším na světě. Samozřejmě je zde možné provozovat i ostatní zimní sporty, jako je běh na lyžích, snowtubing a sjezd na lyžích. Lyžaři mají k dispozici 16 sjezdovek dlouhých 8,5 km. Nejznámější střediska vedle Altenbergu jsou Schellerhau, Geising, Oberbärenburg, Rehefeld-Zaunahus, Bärenfeld a Rechenberg- -Bienenmühle.

    Náš tip: K velice oblíbeným zážitkům v Krušných horách patří projížďky na saních tažených koňmi nebo jízda sněhovou rolbou.

    Altenberg
    Autor: Profimedia.cz

  • 2.

    Horní Lužice

    V Lužických horách a Horní Lužici najdete zimní střediska Oybin/Lückendorf, Jonsdorf, Großschönau/ Walterdorf a Sohland. Největší středisko se ale nachází na hoře Luži, která je nejvyšším vrcholem Lužických hor. Lyžaři si užijí 5,5 km sjezdovek a běžkaři 90 stop. Sohland se pyšní nejdelší běžeckou stopou o délce 60 km. Milovníci pěší turistiky si také přijdou na své.

    Náš tip: V městečku Großschönau, které leží hned za hraničním přechodem ve Varnsdorfu, najdete Trixi Ferienpark s akvaparkem a saunovým světem.

    Autor: Profimedia.cz

  • 3.

    Fichtelberg

    Krušné hory jsou v Sasku více než 100 let největším střediskem pro zimní sporty. Nejvíce návštěvníky přitahuje 1215 metrů vysoký Fichtelberg v Oberwiesenthalu (nejvýše položené město v Německu). Sjezdaři, snowboardisti a sáňkaři si díky provozu zasněžovacích zařízení přijdou na své na 10 sjezdovkách dlouhých 15,5 km. Z vrcholu se můžete spustit zpět po strmé černé sjezdovce nebo po modré ke kotvě či po modré na opačnou stranu, která vede kolem skokanského můstku. Zakoupíte-li si skipas na více než jeden den, platí i na protilehlém Klínovci, kam jezdí skibus. Denní skipas stojí 28 eur (710 Kč).

    Náš tip: Na vrcholu je dřevěná zoo a krásný výhled na český Klínovec.

  • 4.

    Fojtsko

    Ve Vogtlandu jsou nejoblíbenější střediska Klingenthal, Erlbach, Grünbach a Schöneck. Zde se nachází 15 sjezdovek dlouhých 4700 metrů. Chráněná krajinná oblast Krušné hory/Fojtsko patří k nejhezčím a sněhově nejjistějším oblastem celého Německa. Mezi Klingenthalem, Auerbachem, Erlbachem, Grünbachem a Schöneckem se nachází 211 km upravených běžeckých stop, na které navazují i upravené stopy v České republice.

    Náš tip: V Klingenthalu byla vybudována moderní Vogtland Arena pro skoky na lyžích. Pravidelně se zde pořádají prestižní závody, ve volných dnech mají návštěvníci možnost si tento areál prohlédnout.

    Fojtsko je známé zejména pro skokany na lyžích.
    Autor: Profimedia.cz

    Fotogalerie
    18 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy