Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Objevte s karavanem krásy Evropy: 10 nejzajímavějších kempů!

/
  • Toužíte po dovolené, která bude ve vaši režii? Vyrazte krásy Evropy objevovat karavanem! Máme tu pro vás 10 nej kempů!
    6. května 2019 ● 15:35

    Cestování na vlastní pěst je na vzestupu a zejména čeští dovolenkáři obzvláště rádi objevují krásy kempů. Je to levné a pro toho, kdo má navíc ještě karavan, i pohodlné. Letní sezóna 2019 už pomalu začíná a je nejvyšší čas se poohlížet po destinaci, kam byste v létě vyrazili. Pokud potřebujete inspiraci na cesty s karavanem, tak čtěte dál. Vybrali jsme pro vás 10 nezajímavějších evropských kempů!

  • 1.

    Česko – Camp Dolce

    Ti, co letos nehodlají vycestovat za hranice, ale chtějí spíše objevovat krásy rodné země, by se měli vydat do kempu Dolce. Kemp leží na úpatí hor Krkonoš a je vzdálený pouhé 4 kilometry od města Trutnov. Kemp je skvělým výchozím bodem pro objevování krás Česka. Na dosah máte Krkonoše, Jánské Lázně, kde můžete jít po Stezce korunami stromů či Dvůr Králové, kde můžete navštívit místní vyhlášenou zoo. Camp Dolce zároveň získal ocenění „Nejlepší kemp roku 2018 pro karavanisty“ v anketě 4camping.cz.

    Camp Dolce, Česko
    Autor: Facebook, Profimedia.cz

  • 2.

    Slovensko – Mara Camping

    Pokud nechcete dovolenou strávit v Čechách, ale ani se vám nechce cestovat nikterak daleko, vyrazte k našim slovenským sousedům. Mnoho Čechů si oblíbilo tamní termální lázně, ovšem na Slovensku se nachází i mnoho krásných kempů. Jedním z nich je kemp Mara, který leží na břehu přehrady Liptovská Mara. Kemp je výborným výchozím bodem k návštěvě Liptovského Mikuláše a Tater, které můžete prozkoumat, až budete mít dost vodních radovánek.

     

    Kemp Mara, Slovensko
    Autor: Facebook, Profimedia.cz

  • 3.

    Německo – Südsee-Camp Campsite

    Do Německa mnoho Čechů vyráží hlavně za nákupy a to hlavně do východní části. Ovšem za poznání stojí i zbytek země. Mezi slavnými německými městy Hamburgem a Hannoverem leží kemp, který rozhodně stojí za návštěvu. Náleží k němu obrovský park, bazény jak venkovní, tak kryté a navíc tam najdou vyžití i děti! Pokud budete mít dost kempu, kde najdete vše, co potřebujete, můžete zajet do necelé dva kilometry vzdáleného historického města Wietzendorf či do Hannoveru, který je však podstatně vzdálenější. Od kempu leží 76 kilometrů.

    Německo, Südsee-Camp Campsite
    Autor: Facebook, Profimedia.cz

  • 4.

    Anglie, Wales – Hillend Camping

    V Anglii je cílem turistů hlavní město Londýn či v poslední době oblíbená Skotská vysočina. Málo cestovatelů však vyráží do Walesu. Přitom právě tam se skýtá nádherný poloostrov Gower, na němž se navíc nachází kemp Hillend. Kemp leží pouhých 200 metrů od pohádkové pláže Rhossili. Pokud se vám bude stýskat po rušnosti města, můžete vyrazit do města Swansea, které je jen 20 km vzdálené od kempu.

    Gower, Anglie
    Autor: Profimedia.cz

  • 5.

    Španělsko – Camping Cala Levadó

    V roce 2012 zvolil vyhlášený časopis National Geographic španělskou oblast Cala Llevado nejlepší destinaci k návštěvě. Cala Llevado je vzdálené méně než hodinu od slavné Barcelony, Figueres a Girony. Pokud hledáte klidnou destinaci, kde si odpočinete a budete obklopeni krásami přírody, tak je toto místo právě pro vás. Pláže jsou tam klidné a odlehlé. K dispozici máte pláže hned čtyři a všechny jsou vyhlášené. Skalnaté pobřeží je navíc pokryté borovicemi, které se tyčí nad mořem, z něhož se vám naskytne dechberoucí pohled na západ slunce. Tamní kemp je vhodný jak pro rodiny s dětmi, tak pro ty, co cestují sami či s partou přátel.

    Cala Llorell, Španělsko
    Autor: Facebook, Profimedia.cz

  • 6.

    Chorvatsko – Mala Milna Camp

    Chorvatsko je už pár let nejoblíbenější destinací Čechů. Většina z nich tam vyráží autem či karavanem a přebývá tam v kempu. Pokud se tedy i tento rok chystáte k Jadranu a potřebujete inspiraci, tak rozhodně vyrazte na Hvar. Tamní pobřeží se dá přirovnat k slavné Francouzské Riviéře. Pobřeží omývá tyrkysově průzračná voda, pláže tam jsou písčité a do moře zasahují zelenající se skály. Navíc tam můžete najít velký kemp Mala Milna, v němž můžete strávit nezapomenutelné prázdniny.

    Hvar, Chorvatsko
    Autor: Profimedia.cz

  • 7.

    Chorvatsko – Istria Camping

    Istrie patří mezi nejoblíbenější turistické destinace Chorvatska. Kemp Istria je jen šest kilometrů vzdálený od města Poreč. Kemp je situovaný na překrásné písčité pláži u smaragdového moře. V kempu najdete vše, co potřebujete. Restaurace, bazény i kulturní vyžití. Milovníci vodních sportů si navíc mohou půjčit skútr či loď a objevovat nedaleké malé ostrůvky posázené v modrém moři. Objevovat navíc můžete i jiná pozoruhodná města jako Vrsar či Funtana.

    Istria, Chorvatsko
    Autor: Facebook, Profimedia.cz

  • 8.

    Řecko, Zakynthos – Camping Tartaruga

    Božské Řecko! Krásné pláže, pohádkové pobřeží, dobré jídlo a pití. Pokud jste Řecko ještě nenavštívili, pak ho rozhodně musíte zařadit na svůj cestovatelský seznam. Za návštěvu stojí zejména ostrovy, a to pak hlavně zelený ostrov Zakynthos, který je oblíbený kvůli své rozmanité fauně a flóře. Tamní vody jsou navíc plné mořských želv! Na ostrov se dostanete trajektem a z hlavního města Zakynthos do Tartarugy to je 13 kilometrů. V kempu je k dispozici taverna. Večeřet tak můžete pod cypřiši a dívat se na moře. Taverna je totiž umístěna na vrcholku kopce tyčícího se nad mořem.

    Zakynthos, Řecko
    Autor: Facebook, Profimedia.cz

  • 9.

    Itálie – Rio Vantone Campsite

    Země dobrého vína a pizzy! Navíc se na jejím území nachází historická města, krásná příroda a moře. Pokud letos v létě chce vyrazit za teplem, ale netoužíte po plážích, zkuste sever Itálie! Oblíbenou destinací je jezero Idro. Skloubíte tak koupání s objevováním nedalekých památek a sportovního vyžití. Kemp, který leží přímo na pobřeží  jezera, je jako dělaný pro rodiny s dětmi i partu přátel.

    Jezero Idro, Itálie
    Autor: Profimedia.cz

  • 10.

    Itálie – Village Camping Marina di Venezia

    Když se řekne Itálie, všem se vybaví krásné moře, jídlo a… Benátky! Pokud chcete skloubit vodní radovánky a ještě objevování památek, pak je pro vás tenhle kemp jasnou volbou. Je totiž co by kamenem dohodil od proslulých Benátek a města Padova! Vlastně stačí pronajmout si člun a můžete vyrazit do Benátek. Kemp navíc nabízí sportovní i kulturní vyžití.

    Benátky, Itálie
    Autor: shutterstock.com

    Fotogalerie
    11 fotografií

    Podívejte se na nejlepší kempy pro rodiny s dětmi ZDE >>>

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

Josef124: Proč jen s karavanem? I se stanem se dá dobře cestovat. Možná ještě líp než s karavanem. Máme stan a spacáky z https://armik.cz/ a když se člověk uskromní, tak toho moc nepotřebuje. Všechno se nám v pohodě vejde do auta a ještě máme v kufru místo. Už i manželka na to přišla, že s sebou nemusíme brát půlku bytu .

(22. 09. 2023 21:25)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy